Džudista z R. Soboty čakal od účasti na majstrovstvách Európy viac

Džudista Viktor Ádám si na majstrovstvách Európy juniorov nezlepšil svoje doterajšie maximum na tomto fóre. Je ním naďalej piate miesto, ktoré obsadil minulý rok v Luxemburgu. Dejiskom kontinentálneho šampionátu bola minulý týždeň Praha. Dvadsaťročný mládežnícky reprezentant z Rimavskej Soboty štartoval vo váhe do 100 kg. V prvom kole mal voľný žreb a v druhom narazil na Ukrajinca Kariima Nuriieva. Rozuzlenie tohto súboja prinieslo až zlaté skóre, v ktorom si zabezpečil víťazstvo ukrajinský reprezentant. Nuriiev napokon skončil siedmy, Ádáma do repasáže nepotiahol.

„Nebol to zlý zápas v mojom podaní. Bol som oveľa aktívnejší, vyčerpal som sa, čo sa potom ukázalo v zlatom skóre. V predĺžení som chcel zdvihnúť súpera, no on ma prehodil cez seba dozadu. Nuriiev získal wazari a vďaka tomu zvíťazil,“ uviedol pre vobraze.sk Viktor Ádám, člen Dukly Banská Bystrica. Ukrajinského súpera nepoznal. „Každopádne bol zdolateľný. Podľa mňa a rovnako aj názoru reprezentačného trénera Jozefa Krnáča mal byť viackrát napomínaný rozhodcami za pasívny štýl boja a dostať viac trestných bodov. Udelili mu však iba raz shido. Teraz je to však už jedno,“ povedal odchovanec TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota.

V českej metropole mal vyššie ambície. „Čakal som od účasti na ME viac, ale tak nevadí. Nabudúce to bude lepšie,“ skonštatoval Ádám. Majstrom Európy sa stal Talian Daniele Accogli, ktorý na ceste za zlatou medailou zdolal aj Nuriieva. „Preukázal šikovnosť. Určite si v ten deň Accogli zaslúžil titul,“ podotkol Viktor. Na augustovom svetovom šampionáte juniorov mu stopku vystavil práve Accogli, ktorý tam skončil piaty. Majstrovstvá sveta sa konali v ekvádorskom meste Guayaquil.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album V. Ádáma