Pôsobili v R. Sobote. Geri a Mráz budú spolupracovať v FK Pohronie

Dvaja bývalí futbalisti i tréneri Rimavskej Soboty preberajú opraty v FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Novým kormidelníkom fortunaligového tímu sa stal Gergely Geri (44). Uplynulý ročník začal Geri ako kouč FC Nitra, odkiaľ potom išiel do maďarského Diósgyőru a v priebehu jarnej časti sa posadil na trénerskú lavičku ŠKF Sereď. V najvyššej súťaži už pôsobil aj v FK Železiarne Podbrezová. Na začiatku trénerskej kariéry viedol nielen MŠK Rimavská Sobota, ale napríklad tiež FK Mesta Tornaľa. 

Asistentom Geriho bude v FK Pohronie Branislav Mráz (47). Ten je rovnako dobre známy priaznivcom futbalu na juhu Banskobystrického kraja. A to jednak z hráčskeho obdobia, ale tiež z toho trénerského. Lanskú sezónu odštartoval na pozícii asistenta lodivoda FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble Ľuboša Benkovského. V priebehu jari si to Mráz spolu s hlavným trénerom Karolom Praženicom namieril do FK Senica, ktorý udržali vo Fortuna lige. Aj Praženica pritom v minulosti trénoval rimavskosobotský mančaft v druhej lige. 

Branislav Mráz už zastával v prvej lige post asistenta takisto v Spartaku Trnava, neskôr v prechodnom období mužstvo viedol. Bol i koučom Zlatých Moraviec. Ako asistent účinkoval tiež v gruzínskom Diname Tbilisi.  

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB FK Pohronie, FB ViOn Zl. Moravce – Jozef Bedej