Poltáru sa zranila hráčka a nedohral zápasy vo Zvolene. V Hnúšti hosťujú dve hráčky z R. Soboty

Vo východnej skupine prvej ligy žien sa včera rozbehla skrátená nadstavbová časť. Hráčky MVK Poltár cestovali do Zvolena. Poltársky kouč Boris Dreisig mal z rôznych príčin k dispozícii len šesť volejbalistiek, teda iba základnú zostavu a žiadnu hráčku na lavičke. Toto sa ukázalo byť napokon rozhodujúce.

V závere druhého dejstva sa totiž zranila kapitánka MVK Karin Radová a hosťujúci tím nemal ako pokračovať v zápase. Zvolenčanky tak vyhrali „technickým“ spôsobom prvý duel 3:1 a následne druhý 3:0, keďže družstvo MVK naň nevedelo nastúpiť. Poltársky kolektív naďalej figuruje na tretej priečke (dvanásť víťazstiev, desať prehier – 33 bodov). V skupine o 1. – 4. miesto sa hráčky MVK ešte predstavia v Prešove a doma privítajú Žilinčanky. Na líderskej pozícii trónia práve Žilinčanky, ktoré sú naďalej bez prehry. Zvolenčanky sa nachádzajú na druhom mieste.

TJ Slávia TU Zvolen – MVK Poltár 3:1 (-23, 18, 0, 0), 3:0 (0, 0, 0)

Poltárčanky prehrali v základnej časti všetky štyri vzájomné stretnutia so Zvolenčankami a v nadstavbe teraz tiež nezískali skalp tímu spod Pustého hradu. V dramatickej koncovke si hráčky MVK ukoristili úvodný set, lenže v závere druhého prišli o zranenú smečiarku Radovú a bolo z výsledkového hľadiska vymaľované.

„Bol to vyrovnaný zápas. Prvý set sme vyhrali, v tom druhom sme prehrávali 18:22, keď Karin Radovú seklo v krížoch. Žiaľbohu, stalo sa to a už sa to neodstane. Zranila sa a je to tak, ako to je. Mal som pocit, že by sme mohli veľmi dobre potrápiť Zvolen,“ povedal pre vobraze.sk tréner MVK Poltár Boris Dreisig. Ako dodal, upozorňoval hráčky, aby nešli do takých lôpt, kde by sa mohlo niečo prihodiť. Inkriminovaný moment však nebol takým prípadom.

MVK Poltár: Radová, Hajdóci, Kudlíková, D. Nociarová, Findrová, T. Števková.

V Hnúšti hosťujú dve hráčky z R. Soboty

V družstve starších žiačok VK Iskra Hnúšťa pôsobia dve hráčky z VK Slovan Rimavská Sobota. Zuzana Boldišová a Dominika Hrivnáková v Hnúšti hosťujú. Slovan Rimavská Sobota nemá v tomto ročníku tím v žiadnej súťaži. Hrivnáková vzhľadom na svoj vek účinkuje aj v tíme mladších žiačok Iskry v štvorkovom volejbale.

Staršie žiačky Iskry rozbehli druhú časť sezóny (druhá trieda oblasť Stred) úspešne, vyzeralo to tak, že by mohli zabojovať o postup do prvej triedy. Prvé štyri zápasy vyhrali, lenže odvtedy ťahajú sériu ôsmich prehier. V tejto fáze zvádzajú súboje tri najlepšie družstvá zo základnej skupiny Sever a rovnako tri celky zo skupiny Juh, medzi ktoré patrí i MVK Poltár.

Zdroj: vobraze.sk, foto: fb TJ Slavia TU Zvolen volleyball