Poltárska volejbalistka sa predstavila na európskom šampionáte

 Nina Dreisigová s číslom 8

Volejbalistka MVK Poltár Nina Dreisigová si zahrala na majstrovstvách Európy do 16 rokov. Nastúpila v každom zápase Sloveniek v základnej zostave. Je bohatšia o nové skúsenosti i zážitky. Dejiskami šampionátu boli od 10. do 18. júla Humenné a maďarská Níreďháza.

Talentovaná Poltárčanka mala pred kontinentálnym šampionátom svalové problémy, kvôli ktorým vynechala posledné prípravné zápasy národného tímu. O účasť na vrcholnom podujatí ju však nepripravili. „Mala som isté obavy, či si z tohto dôvodu zahrám na šampionáte. Myslela som však pozitívne. Verila som, že sa dám zdravotne do poriadku a budem na ME hrať,“ povedala pre vobraze.sk štrnásťročná Dreisigová.

A začala pekne zostra. Hneď v úvodnom vystúpení v Humennom prispela k triumfu nad Rumunskom. Vo svojom debute na ME bola najviac bodujúcou hráčkou kolektívu spod Tatier. Výrazne potom prispela k výhre Sloveniek nad Chorvátskom. V nasledujúcich troch dueloch v základnej skupine zverenkyne trénera Michala Matušova ťahali za kratší koniec (Taliansko, Srbsko, Bulharsko) a obsadili v nej štvrté miesto. V dueloch o umiestnenie Slovenky prehrali s Poľkami i Maďarkami a obsadili konečnú ôsmu priečku.

„Najlepšie zápasy som odohrala proti Rumunsku a Chorvátsku. Boli to super zápasy. Hralo sa mi v nich naozaj dobre,“ skonštatovala. Séria piatich prehier ju škrela. „Mrzia ma tie výsledky. Do každého zápasu sme sa snažili ísť s čistou hlavou a od začiatku bojovať. Na druhej strane však boli kvalitné súperky,“ vyjadrila sa ľaváčka Nina. S umiestnením je podľa jej slov spokojná. „Je krásne byť v Európe na ôsmom mieste. Beriem ohľad aj na to, že sme dlho počas pandémie netrénovali. V tomto nemali družstvá rovnaké podmienky. Hrali sme to, čo sme mohli a vedeli. Snažili sme sa odovzdať na palubovke, čo bolo v našich silách,“ pokračovala diagonálna hráčka. Nechýba jej sebakritika. „Mohla som toho ukázať aj viac,“ podotkla.

 Nina Dreisigová s číslom 8

Dreisigová zdôraznila, že so spoluhráčkami tvorili dobrú partiu. Cení si, že účinkovala na tomto podujatí. „Bola to neskutočná česť pre mňa, že som si zahrala na ME. Ešte aj teraz mám z toho zimomriavky. Je to niečo neuveriteľné. Išlo o veľký zážitok pre mňa. Zároveň účasť na ME predstavuje pre mňa hlavne nakopnutie, povzbudenie, aby som sa ďalej venovala volejbalu,“ uviedla nadaná tínedžerka. Vysoko vyzdvihla atmosféru, ktorú vytvorili v hale počas zápasov fanúšikovia. „Ťažko mi je vyzdvihnúť niečo top, všetko na ME bolo skvelé. Budem spomínať tiež na ten zápas s Talianskom, aj keď sme ho prehrali 1:3.“ Titul získali Rusky, striebro si prevzali Talianky a bronz Bulharky.

MVK Poltár mal na európskom šampionáte dvojnásobné zastúpenie. Jedným z asistentov kouča Matušova a zároveň manažérom tímu bol Boris Dreisig, Ninin otec. Ten je predsedom i trénerom MVK. Jeho dcéra si v sezóne 2019/2020 obliekala aj dres VK Slovan Rimavská Sobota v prvej lige žien.

zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dreisigovej