Poltárčanky zdolali Žiarčanky

Volejbalistky MVK Poltár zvíťazili na palubovke MŠK Žiar nad Hronom. Zverenkyne trénera Borisa Dreisiga sa presadili v dohrávaných zápasoch deviateho kola východnej skupiny prvej ligy žien. Po základnej časti figuruje poltársky tím na tretej priečke (dvanásť víťazstiev, osem prehier – 33 bodov). Kouč i predseda MVK poukázal na to, že mali v jej priebehu obmedzené možnosti na trénovanie a v tíme šarapatil aj covid.

„V tejto situácii hodnotím tretie miesto ako veľmi dobré. Je to úspech, som spokojný,“ uviedol pre vobraze.sk Boris Dreisig. Nadstavbová časť sa bude v skupine o 1. až 4. miesto hrať v skrátenej verzii, namiesto šiestich kôl odohrajú tímy len tri.

MŠK Žiar nad Hronom – MVK Poltár 1:3 (19, -14, -23, -23), 2:3 (21, -9, -17, 21, -6)

Prvý zápas začali lepšie domáce hráčky, ale v ďalšom priebehu sa viac darilo skúsenejším Poltárčankám. Rozuzlenie tretieho a štvrtého dejstva priniesli dramatické koncovky. V druhom stretnutí viedol Žiar 1:0 na sety, potom prevzal opraty Poltár, ktorý získal druhé a tretie dejstvo. Žiarčanky si vynútili tajbrejk, lenže skrátený piaty set prebiehal v réžii hráčok MVK.

MVK Poltár: Radová, Kudlíková, D. Nociarová, Hajdóci, Findrová, B. Sojková – liberka T. Števková (Gondeková, Strmeňová).

Štrbová kapitánkou Ostravy

Volejbalistka Andrea Štrbová, odchovankyňa MVK Poltár, je kapitánkou českého extraligového tímu TJ Ostrava. Ten sa nachádza po základnej časti na štvrtom mieste. Dvadsaťšesťročná Štrbová patrí medzi najviac bodujúce hráčky v súťaži.

V aktuálnom ročníku slovenskej extraligy si zahrali dve hráčky z Poltára – Sofia Sivičeková (Hit UCM Trnava) a Nina Dreisigová (Projekt RD SVF). Bibiana Peťková figuruje na súpiske Volley project UKF Nitra, ale do zápasového diania nezasiahla.

Zdroj: vobraze.sk, foto: MVK Poltár