Poltárčanka Sivičeková pomohla Trnave k historickému bronzu

Sofia Sivičeková s rodičmi

Prejavila svoje nesporné schopnosti naplno. Volejbalistka Sofia Sivičeková z Poltára má za sebou nezabudnuteľnú sezónu v Niké extralige žien. S tímom Hit UCM Trnava získala bronz. Prebrala si ho v stredu večer po tom, ako Trnava zdolala hráčky VK Nové Mesto nad Váhom 3:1. Volejbalistky Hit UCM si vybojovali premiérovo medailu v najvyššej súťaži. V sérii o tretie miesto zvíťazili 3:0 na zápasy. Tie dva predchádzajúce boli päťsetové. „Bronzová medaila predstavuje zadosťučinenie za to, čo sme so spoluhráčkami počas celého ročníka predviedli. Zomkli sme sa ako družstvo v jeho priebehu. Objavili sa v našom podaní aj menšie zakopnutia, ale dosiahli sme nakoniec historický úspech. Zakončili sme sezónu víťazstvom a s medailami na krku,“ povedala pre vobraze.sk dvadsaťročná nahrávačka Sivičeková.

Zdôraznila, že je krásne ukončiť sezónu víťazstvom a zavŕšiť tak úspešne zápolenie o tretie miesto. Prežíva radosť z prvej medaily na extraligovej scéne. Účinkovala na nej aj vo farbách COP Nitra a krátko VK Pirane Brusno.
Trnavčanky podľahli v semifinálovej sérii hráčkam VKP Bratislava 2:3 na zápasy. „Keby nám vyšiel rozhodujúci piaty zápas, mohli sme bojovať o zlato. Chýbal k tomu malý krôčik. Tento bronz má však pre nás cenu zlata,“ vyjadrila sa odchovankyňa MVK Poltár, ktorá bola mládežníckou reprezentantkou.

Nahrávačka Sofia Sivičeková s číslom 5 na drese

Keď sa v prvom kole veľmi vážne zranila Tatiana Grófová, stala sa Sofia Sivičeková prvou nahrávačkou a túto úlohu zvládla. Má značný podiel na medailovom ťažení trnavského tímu. Dirigovala jeho hru, súperkám robila problémy svojím podaním a príkladne bojovala. „Myslím si, že toto bola moja najlepšia sezóna v doterajšej kariére. Odohrala som ju celú ako prvá nahrávačka. Zahrala som si do sýtosti. Nechcem podceňovať iné medaily, ktoré som získala v mládežníckych kategóriách. Je to však iné, keď žijete s družstvom na ihrisku v extralige a reálne priložíte ruku k dielu,“ priblížila.

Musela sa vyrovnať s tlakom, ktorý je vyvíjaný na prvú nahrávačku. „Bola to celkovo náročná situácia pre naše družstvo. Zomkli sme sa však, ukázali sme v ďalšom priebehu, že sme mentálne silné. Bojovali sme kvázi za Tatianu Grófovú, čo nás stmelilo.“ Nie je jednoduché tvoriť hru družstva. „Je za tým veľa komunikácie so spoluhráčkami, ale aj s trénerom a štatistikom. Pomáhali sme si so spoluhráčkami navzájom a bolo to vidieť,“ reagovala šikovná Poltárčanka.

Vysokoškoláčka Sofia zopakovala to, čo sa podarilo jej staršej sestre Veronike Cienikovej (za slobodna Sivičekovej). Tá si ukoristila bronz v najvyššej súťaži v sezóne 2011/2012 vo farbách VTC VISTA real Pezinok. „Keď som sa na tú jej medailu doma pozerala, chcela som tiež raz získať medailu v extralige a bolo mi jedno, s akým leskom to bude. Teraz sa mi ten sen splnil, čo ma teší. Som rada, že sme bronzové sestry,“ uviedla mladšia zo sestier. Ako doplnila, jej spoluhráčkou a rovnako spoluhráčkou jej sestry bola pri bronzovom ťažení Ivana Povrazníková.

Sofia Sivičeková odohrala za Hit UCM, ktorého trénerom je Rastislav Filípek, tretiu sezónu. Klub neplánuje zmeniť. „Zostávam v Trnave, kde mám ešte zmluvu na jeden rok,“ poznamenala.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album S. Sivičekovej, Zuzana Branišová