Poltárčanka Dreisigová zmenila v extralige klub. Tešila sa z prvenstva v pohári

Nina Dreisigová (druhá zľava) s rodičmi a bratom

Volejbalistka Nina Dreisigová z Poltára zmenila v rámci Niké extraligy žien dres. Z tímu Projekt RD SVF si to namierila do VKP Bratislava, s ktorým zažila uplynulý víkend v Poprade radosť z triumfu v Slovenskom pohári. Na súpisku VKP pritom pribudla iba minulý týždeň. Premiéru v jeho farbách absolvovala v sobotňajšom semifinálovom zápase, v ktorom Bratislavčanky zdolali VK Nové Mesto nad Váhom 3:1 na sety. Na palubovke sa objavila len na krátky časový úsek. Rovnako to bolo aj v nedeľňajšom finále. Hráčky VKP Bratislava v ňom pokorili VK Slávia EU Bratislava 3:0. Po finálovom stretnutí si odchovankyňa MVK Poltár prebrala zlatú medailu.

„V prvom rade si tú medailu veľmi vážim. Som vďačná že som tam mohla byť a prispieť k víťazstvu v pohári spôsobom, ktorý bol v mojich silách. Zároveň som veľmi rada, že som to mohla celé prežiť s dievčatami a pocítiť tú atmosféru. Neprikladám si nejakú veľkú úlohu na zisku víťaznej trofeje. Určite je to dielo spoluhráčok, ktoré zabezpečili VKP účasť na finálovom turnaji a zabojovali v semifinálovom i finálovom stretnutí,“ uviedla pre vobraze.sk šestnásťročná Nina Dreisigová. „Myslím si, že to dievčatá v našom tíme oslávili tak, ako sa to patrí. No ja som, žiaľ, necestovala s nimi naspäť do Bratislavy, pretože som musela ísť do školy v Nitre,“ dodala.

VKP Bratislava trénuje Pavel Bernáth, ktorý viedol talentovanú Poltárčanku v reprezentačnom tíme do 17 rokov. „S družstvom VKP som absolvovala pred odchodom do Popradu štyri tréningy. S niektorými spoluhráčkami som sa poznala viac, s inými menej. Bratislavský klub ma angažoval na post smečiarky. Mala som viac ponúk. Po operácii ľavého ramena, ktorú som absolvovala na začiatku decembra, ešte nie som zdravotne fit. Len sa vraciam do zápasového kolotoča. Dúfam, že čoskoro budem úplne zdravá a budem môcť tímu pomôcť v play-off čo najvýraznejším spôsobom,“ povedala šikovná ľaváčka. V prebiehajúcej sezóne nastupuje na poste smečiarky, predtým ju tréneri využívali na pozícii diagonálnej hráčky.

Nina Dreisigová figuruje v širšej nominácii reprezentačného družstva žien pre rok 2023. „Vôbec som to nečakala. Túto príležitosť si neskutočne vážim. Ani neviem, ako to opísať. Určite dám do toho všetko a budem chcieť na reprezentačných zrazoch dokázať, že si to miesto zaslúžim,“ reagovala.

V roku 2021 sa predstavila Dreisigová na majstrovstvách Európy do 16 rokov. Vlani získala s juniorským kolektívom SŠŠ volejbal Nitra na majstrovstvách Slovenska bronz. V sezóne 2019/2020 hájila farby VK Slovan Rimavská Sobota v prvej lige žien.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dreisigovej

.