Poltárčanka Dreisigová začala výborne, Peťková zmenila klub

Nina Dreisigová
Nina Dresigová s bronzovou medailou (úplne vpravo)

Vo veľkom štýle vstúpila do nového ročníka Niké extraligy žien vo volejbale Nina Dreisigová. Odchovankyňa MVK Poltár v nej háji farby Projekt RD SVF. V úvodnom kole zaznamenala v domácom dueli proti VK Prešov 25 bodov a výrazne prispela k výhre svojho družstva 3:2, za ktoré nastupovala už vlani. Tento kolektív má domáce prostredie v Nitre. „Ten zápas mi vyšiel. Cítila som sa dobre a išlo to samé od seba. Nejaký extra dôvod neviem,“ uviedla pre vobraze.sk čoskoro šestnásťročná Nina Dreisigová. „Veľmi som sa na novú sezónu tešila. Myslím si, že som na ňu pripravená celkom slušne, keďže sme mali dobrú prípravu, ktorú som brala vážne a poctivo. Dúfam, že budeme hrať v každom zápase čo najlepšie, ako vieme. A potom je už asi jedno, ako to dopadne. Vždy musí niekto vyhrať a prehrať,“ doplnila diagonálna hráčka. Hrávať bude aj v prvej lige junioriek za SŠŠ volejbal Nitra. S nitrianskymi spoluhráčkami získala v máji bronz na majstrovstvách Slovenska junioriek. V tom období mala problémy s ľavým ramenom. „Viac – menej je už v poriadku. Nelimituje ma, no musím si dávať pozor, keďže je to dlhodobé zranenie,“ podotkla mládežnícka reprezentantka.

Dreisigová mala podľa jej slov ponuky na zmenu klubu, no neplánovala tak urobiť. Od septembra študuje na Spojenej škole v Nitre, a to v rámci organizačnej zložky Stredná športová škola. Medzi jej hráčske zastávky patrí VK Slovan Rimavská Sobota, za ktorý nastupovala vo veľmi mladom veku v prvej lige žien.

V najvyššej súťaži na Slovensku pôsobia aj dve ďalšie Poltárčanky. Nahrávačka Sofia Sivičeková (20) pokračuje vo farbách Hit UCM Trnava. Do volejbalového kolotoča sa vrátila Bibiana Peťková (21). Tá zároveň zmenila dres. Z Volley project UKF Nitra prestúpila do VK Pirane Brusno, za ktoré nastúpila prvýkrát v súťažnom zápase cez víkend proti VKP Bratislava. Peťková sa v ročníku 2020/2021 tešila s nitrianskym kolektívom z bronzu. Je použiteľná na viacerých postoch.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Dreisigovej