V Revúcej sú traja adepti na primátorskú funkciu a v Jelšave piati

volby

V Revúcej si robia zálusk na primátorskú funkciu traja kandidáti. Na tomto poste by chcel pokračovať terajší primátor Július Buchta (nezávislý, 48 rokov) a o hlasy voličov zabojujú tiež vedúci oddelenia životného prostredia na revúckom mestskom úrade Pavol Balážik (nezávislý, 42 rokov) i manažérka Ľubomíra Benešová (nezávislá, 50 rokov). O poslanecký mandát sa uchádza celkovo 45 kandidátov. Mestské zastupiteľstvo bude naďalej tvoriť trinásť volených zástupcov občanov.


Buchta je revúckym primátorom prvé volebné obdobie. Jeho predchodkyňou na tejto pozícii bola Eva Cireňová. Revúca je slovenským Mestom kultúry 2022, rozhodol o tom Fond na podporu umenia.

V Jelšave sa uchádza o primátorský post päť kandidátov. Sú nimi dlhoročný primátor mesta Milan Kolesár (KDH, Hlas – SD, 51 rokov), učiteľka Viera Bardoňová (Progresívne Slovensko, 50 rokov), dôchodca Peter Benčő (Smer – SD, 63 rokov), živnostník Ján Horváth (nezávislý kandidát, 32 rokov) a zamestnanec verejnej správy Ladislav Tomka (Sme rodina, 62 rokov). O deväť miest poslancov má záujem 31 adeptov.

Komunálne voľby sa uskutočnia 29. októbra.

Zdroj: vobraze.sk, mestá Revúca a Jelšava