Poltárčanka Dreisigová si zahrá na ME

Nina Dreisigová s číslom 8

Volejbalistka Nina Dreisigová z MVK Poltár figuruje v nominácii reprezentačného tímu do 16 rokov, ktorý sa predstaví na majstrovstvách Európy. Kontinentálny šampionát sa uskutoční od 10. do 18. júla. Jeho dejiskami budú Humenné a maďarská Níreďháza.

Konečná nominácia Sloveniek pozostáva z dvanástich hráčok. Štrnásťročná Poltárčanka preukázala svoje schopnosti, presadila sa v príprave. Dreisigová je použiteľná na viacerých postoch, predovšetkým však nastupuje na pozícii diagonálnej hráčky. V záverečnej fáze prípravy ju síce pribrzdilo zranenie, vynechala posledné prípravné zápasy, no napokon nechýba v partii, na ktorú čakajú zápolenia na vrcholnom podujatí. Koučom národného tímu je Michal Matušov. Jeho zverenkyne sa v základnej skupine stretnú s Rumunkami, Chorvátkami, Taliankami, Srbkami a Bulharkami.

„Je to jedna z hráčok, ktorá má najviac herných skúseností a družstvu môže na ihrisku veľmi pomôcť, aj po mentálnej a emočnej stránke, takže verím, že bude na zápasy pripravená,“ povedal o Dreisigovej pre web svf.sk tréner Matušov. Talentovaná ľaváčka by mohla patriť medzi líderky kolektívu spod Tatier. Jej prejav označil kormidelník za „zdravý – je cítiť, že vie, prečo tu je, dokáže aj dievčatá na tréningu povzbudiť, keď to nejde, aby tím opäť zabral“.

V sezóne 2019/2020 hrala Nina Dreisigová ako vekom mladšia žiačka za VK Slovan Rimavská Sobota v prvej lige žien. Zároveň popritom nastupovala za kadetky MVK Poltár. Pôsobenie v dvoch kluboch jej umožnil nový typ hosťovania. Ako konštatovala, spomínaná sezóna predstavovala veľký prínos pre jej kariéru. Jej záver ovplyvnila nastupujúca pandémia koronavírusu. Opatrenia proti šíreniu pandémie však úplne nabúrali súťaže v ročníku 2020/2021, teda s výnimkou extraligy. Dreisigová sa pripravovala aj s extraligovým tímom žien Slávie EU Bratislava.

Ninu lákal reprezentačný dres. Už vie, aké je to hrať v ňom. Teraz ju i jej spoluhráčky preveria zápasy na majstrovstvách Európy.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Lenka Holčíková