Hnúšťanka si ako študentka práva vyskúšala kasting do seriálu Pán profesor

Bola fitneskou. Neskôr študovala Hnúšťanka Lenka Slatinská právo na Univerzite Komenského v Bratislave. Štúdium úspešne ukončila v tomto roku. V jeho priebehu brigádovala v advokátskej kancelárii i v jednom z bratislavských fitnescentier. Ako vysokoškoláčka sa zúčastnila aj na kastingu do komediálneho seriálu Pán profesor. TV Markíza vysiela aktuálne jeho tretiu sériu. Účinkujú v ňom i neherci. „Odmalička som hovorila, že raz budem herečkou. Ľudia, ktorí ma poznajú, mi neraz hovorili, že by som mala ísť za herečku. Možno aj to bol impulz, prečo som sa tam prihlásila,“ povedala pre vobraze.sk Lenka Slatinská (24).

Podľa jej slov sa nebojí nových vecí a išla vyskúšať to, po čom roky túžila, teda postaviť sa pred kamery. Pripomenula, že nemá problém vystupovať pred ľuďmi v rôznych podobách. Ako príklad uvádza spev, recitovanie, prednášanie či súťaženie vo fitnes. „Pred kastingom nám zaslali tri rôzne scenáre. Jeden bol určený pre skupinu dievčat, ďalší pre chlapcov a v treťom prípade išlo o zmiešanú scénku. Mali sme sa naučiť text.“


Maštalíra považuje za výborného herca

Keď prišla na kasting, neboli tam v tom čase žiadne iné dievčatá. „Zostala mi tak zmiešaná scénka, ktorá bola zakončená pusou s hereckým partnerom. Toho som prvýkrát videla pár minút predtým. Ale povedala som si, že herectvo je o hraní a niekedy tiež o prekonaní svojej komfortnej zóny. S mojím hereckým partnerom sme to dali na „prvú klapku“. Dúfala som však, že dostanem scénku pre kolektív dievčat. Bol to môj premiérový herecký pokus.“

Do seriálu si ju nevybrali, ale pozerá ho. „Je to jeden z vydarených seriálov na slovenskej scéne, lebo poukazuje aj na rôzne problémy, ktoré sú však podchytené humorne,“ uviedla. Hlavné postavy stvárňujú Tomáš Maštalír a Gabriela Marcinková. „Maštalír je výborný herec, a to nezávisle na tom, či stvárňuje vážnu, alebo komediálnu postavu,“ skonštatovala. Lenka dodala, že mala pozvánku aj na kasting do seriálu Červené pásky, ale tam nakoniec nešla.

Diplomovka so zaujímavou témou

Diplomovú prácu písala Slatinská na tému Elektronický systém monitorovania osôb v podmienkach Slovenskej republiky. Pripomenula, že je to dosť aktuálna téma, predovšetkým z dôvodu preplnených väzníc. „Rozpracovala som v nej niekoľko návrhov na zlepšenie momentálnej situácie vo väzniciach, ako aj podnetov, aby sa elektronické náramky začali používať vo väčšej miere. Malo by to mať dopad na zníženie preplnených väzníc, menšie nainfikovanie odsúdených ľudí väzenským prostredím, zníženie počtu recidivistov, udržanie si zamestnania a v neposlednom rade odbremenenie štátu od vysokých nákladov na väzňov,“ priblížila zameranie diplomovky.

V súčasnosti Lenka Slatinská pracuje v Bratislave ako advokátska koncipientka. Zostala v advokátskej kancelárii, kde pôsobila už počas vysokoškolského štúdia. Vo vzťahu k budúcnosti naznačila, že by sa rada stala aj sudkyňou.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album L. Slatinskej