Plavkyne Megelová z R. Soboty a Horváthová z Chrámca súperili so svetovou elitou

Terézia Horváthová (prvá zľava) a Stela Megelová (druhá sprava)

Dve plavkyne z okresu Rimavská Sobota sa predstavili na juniorských majstrovstvách sveta. Ich dejiskom bolo v prvej polovici septembra izraelské mesto Netanya. Štartovali tam Stela Megelová z Rimavskej Soboty a Terézia Horváthová z Chrámca. Obidve zažili premiéru na svetovom šampionáte.

Pre štrnásťročnú Megelovú to bolo už tretie vrcholné podujatie v tomto roku. Na majstrovstvách sveta zápolila v štyroch individuálnych disciplínach. V polohových pretekoch na 400 m sa Stela umiestnila na 17. priečke, v disciplíne 1500 m voľným spôsobom obsadila 24. miesto. V polohových pretekoch na 200 m skončila Megelová na 28. pozícii a rovnako sa umiestnila na 800 m voľným spôsobom.

Talentovaná Megelová žiarila v júli na Európskom olympijskom festivale mládeže v slovinskom Maribore, na ktorom získala bronzovú medailu v polohových pretekoch na 200 m. Členka breznianskeho klubu Flipper postúpila aj do finále na 200 m znak a v ňom napokon skončila šiesta. Predtým sa zas predstavila na juniorských majstrovstvách Európy v srbskom Belehrade.

Pätnásťročná Terézia Horváthová (ŠKP Košice) obsadila na svetovom šampionáte na 200 m znak 33. miesto, v pretekoch na 50 m znak skončila na 41. pozícii a v disciplíne 100 m znak sa umiestnila na 45. priečke. V Izraeli prebiehali zápolenia v 50 – metrovom bazéne.

Mládežnícka reprezentantka z juhu Rimavskosobotského okresu rovnako štartovala v júli na juniorskom európskom šampionáte v Belehrade. Horváthová vlani zápolila na Európskom olympijskom festivale mládeže v Banskej Bystrici.

Zdroj: vobraze.sk, foto: FB SPF