Pisár oslávil päťdesiatku

Jedna z legiend rimavskosobotského futbalu oslávila pred pár dňami významné životné jubileum. Jozef Pisár vstúpil do klubu päťdesiatnikov (nar. 20. júla 1971). Do povedomia fanúšikov na juhu stredného Slovenska sa zapísal nezabudnuteľným spôsobom. Rodák z Padaroviec si ich získal herným majstrovstvom a kanonierskymi  schopnosťami. Obrancovia súperov a brankári museli byť pri ňom poriadne v strehu. Góly strieľal z rôznych pozícií, presadzoval sa z hry, ale tiež ako exekútor priamych i pokutových kopov. Pisár bol kráľom strelcov v tretej i druhej lige. Na jeho šesť zásahov do rožňavskej brány nie je možné zabudnúť. Výraznou mierou prispel k dvom postupom Soboťanov do prvej ligy. Aj medzi slovenskou elitou preukázal, že góly dávať vie.

Štyri štarty si Jozef Pisár pripísal na konto v reprezentácii Slovenska, pričom skóroval do fínskej siete. Podieľal sa na výhre 2:0. Príležitosť v národnom tíme mu dal tréner Jozef Jankech. Premiéru absolvoval v prípravnom zápase so Švajčiarskom (august 1997), v troch zápasoch nastúpil na turnaji (február 1998) na Cypre, hral proti Slovinsku, Islandu a spomínanému Fínsku. Práve skutočnosť, že si obliekol reprezentačný dres, považuje za vrchol kariéry.

Zahral si ešte aj v československej lige. Medzi jeho hráčske zastávky ďalej patrili DAC Dunajská Streda, Dukla Banská Bystrica, Bardejov či 1. FC Košice. V rozlete ho v kariére zabrzdilo zranenie kolena počas pôsobenia v Bardejove. Hráčsku etapu ukončil Pisár v Rimavskej Sobote a prešiel na funkcionársku dráhu. V MŠK Rimavská Sobota zastával funkciu športového riaditeľa. Potom ako tréner viedol Fiľakovo či Poltár, aktuálne je kormidelníkom Tornale.

Zdroj: vobraze.sk , foto: archív