Nôta preukázal kanonierske schopnosti

Nôta

Florbalista Lukáš Nôta potvrdil v betRing extralige povesť kanoniera. Odchovanec FBC Slovan Rimavská Sobota v nej háji farby bratislavského ŠK Lido Prírodovedec. Dvadsaťročný krídelník v nastrieľal v tejto sezóne 35 gólov a zaznamenal 14 asistencií. Patril medzi najlepších kanonierov súťaže, pred začiatkom finálovej série figuroval na šiestej priečke. Bol najlepším strelcom svojho tímu a zároveň so 49 kanadskými bodmi druhým najproduktívnejším hráčom ŠK Lido. „Mám za sebou prakticky prvú sezónu v extralige mužov, keďže v tej predchádzajúcej sme odohrali len pár kôl, čo súviselo s protipandemickými opatreniami. Je to najvyššia domáca scéna. Aktuálnu sezónu hodnotím v mojom podaní každopádne pozitívne. Zaraďujem ju medzi najlepšie,“ povedal pre vobraze.sk Lukáš Nôta.

V zápasoch predviedol svoj kumšt. Útočník z Rimavskej Soboty bol oporou ŠK Lido. Mal taký priestor na ihrisku, že sa mohol prejaviť. „Môžem byť celkom spokojný s produktivitou, ktorú som mal, 35 gólov je pekné číslo, aj keď mohlo byť ešte aj krajšie. Som typom hráča, ktorý viac gólov dáva, než na ne prihráva. V produktivite ma predstihol klubový spoluhráč Teodor Beriac. Zhodou okolností je to môj spolubývajúci na internáte,“ priblížil Lukáš.

Florbalisti ŠK Lido Prírodovedec obsadili v základnej časti extraligy siedme miesto. V play – off si najskôr poradili s Nižnou a v semifinálovej sérii podľahli Trenčanom 0:3 na zápasy. Napokon Lido skončilo štvrté. „Trenčania vyhrali základnú časť. Majú kvalitný tím, nám chýbali niektorí hráči. Favorizujem Trenčín na zisk titul,“ podčiarkol a pokračoval: „Náš klub sa prvýkrát prebojoval do semifinále. Postup medzi štyri najlepšie družstvá je úspechom. Séria o tretie miesto sa nehrala. V náš neprospech zavážilo horšie umiestnenie po základnej časti.“

Lukáš Nôta

Priblížil sa k tomu, aby prenikol do seniorskej reprezentácie? „Myslím si, že mám do nej bližšie. Niektorí spoluhráči sa do nej dostali. Reprezentačný tréner si určite všimol, že sme skončili na štvrtom mieste. Potrebujem však ešte na niektorých veciach popracovať. Uvidíme, čo bude v novom ročníku,“ odvetil.

Darí sa mu zladiť štúdium na Ekonomickej univerzite v Bratislave a šport. „Celkom fajn sa mi darí zosúladiť školské povinnosti s tréningami a zápasmi. Páči sa mi v ŠK Lido Prírodovedec. Neplánujem meniť klub,“ povedal Nôta.

Talent ukázal už v Rimavskej Sobote. Prvú ligu mužov hral v drese Detvy a potom žiaril vo farbách FBK BCF Dukla Banská Bystrica v extralige juniorov.

Lukáš Nôta

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Lukáša Nôtu