Mladík Bari si robí zálusk na Fortuna ligu

Karol Bari
Krisztián Bari s loptou

Krisztián Bari pôsobí v druholigovom béčku MŠK Žilina. Pochádza z Fiľakova, kde s futbalom začínal. Je synom staronového trénera treťoligového MŠK Rimavská Sobota Eugena Bariho. Dvadsaťjedenročný Krisztián prešiel mládežníckymi reprezentačnými mužstvami. Veľmi rád by prenikol i do národného tímu do 21 rokov. „Zatiaľ som nedostal pozvánku do dvadsaťjednotky, ale myslím si, že mám šancu na to, aby ma tam zobrali. Moje ciele sú len tie najvyššie, chcel by som sa dostať do dvadsaťjednotky,“ povedal pre vobraze.sk Bari.

Z Fiľakova viedli jeho kroky do DAC 1904 Dunajská Streda, kde účinkoval päť rokov. „Na Dunajskú Stredu mám len tie najlepšie spomienky, tam som zažil najlepšie roky v mojej futbalovej kariére. Nikdy na to nezabudnem a ani na fanúšikov, ale ani na klub. Som predstaviteľom DAC veľmi vďačný za všetko, čo pre mňa urobili,“ uviedol mladý krídelník. Jeho spoluhráčom bol v dorasteneckých mančaftoch i na reprezentačnej scéne Sebastián Gembický, bývalý hráč FK Jesenské i MŠK Rimavská Sobota.

V lete 2020 prestúpil zo Žitného ostrova do Žiliny, kde naskočil do seniorskej kategórie. „Domnievam sa, že som urobil dobrý krok. Nevidel som šancu presadiť sa v áčku Dunajskej Stredy. Možno by to bolo napokon inak, ale to teraz nemôžem vedieť. Dúfam však, že sa ešte raz vrátim do dunajskostredského klubu,“ poznamenal. Za svoju najsilnejšiu stránku považuje rýchlosť a hru jeden na jedného.

Na premiérový štart vo Fortuna lige naďalej čaká. Za áčko MŠK nastúpil len raz, a to v minulom ročníku v pohárom stretnutí. Dokonca aj skóroval do siete Oravského Veselého. „Na šancu v prvej lige stále čakám. Som trochu sklamaný, že som ju zatiaľ nedostal, ale konkurencia je v mužstve veľká. Musím viac na sebe pracovať a byť zdravý. Ak budem zdravý, tak tú príležitosť podľa mňa dostanem.“

Karol Bari

V prebiehajúcej zimnej príprave zarezáva so žilinskou rezervou. „Sústredím sa na to, aby som bol čo najlepšie pripravený na jarnú časť,“ reagoval. Žilinčania figurujú v tabuľke druhej ligy na deviatej priečke. Bari strelil na jeseň dva góly. „Jesennú časť hodnotím v mojom podaní ako celkom dobrú. Odohral som dvanásť zápasov, podarilo sa mi aj skórovať. Nie som však spokojný s tým, koľko som dal gólov. Ako krídelník ich musím dať viac. Urobím všetko pre to, aby som bol strelecky úspešnejší,“ avizuje Krisztián Bari. Podľa jeho slov v Žiline futbalovo napreduje. „Tréningy sú výborné, pracujeme na nich vo veľkej intenzite,“ zdôraznil. Jeho krátkodobým cieľom je nazbierať nejaké štarty v prvej lige a neskôr sa dostať do zahraničia.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Krisztiána Bariho, MŠK Žilina