Migaľa pokračuje v Dukle, športovým riaditeľom mládeže sa stal Rubint

Lukáš Migaľa si bude naďalej obliekať dres MFK Dukla Banská Bystrica. Tridsaťjedenročný rodák z Hnúšte sa dohodol  s vedením druholigového klubu na predĺžení zmluvy o dva roky. „Oslovil ma jeden prvoligový klub. Niečo sa mi rysovalo aj v zahraničí. Bol som však rozhodnutý zostať v Banskej Bystrici. Máme tam nedokončenú prácu. Som v MFK Dukla spokojný, je tam výborné vedenie klubu i tréner, tvoríme skvelú hráčsku partiu. Verím, že budeme naďalej napredovať,“ povedal pre vobraze.sk Migaľa.

Bývalý hráč Rimavskej Soboty hral prvú ligu vo farbách FK Železiarne Podbrezová. Je univerzálnym typom futbalistu, väčšinou však nastupuje ako krajný obranca. „Určite pomýšľam ešte na prvú ligu, ale v drese Banskej Bystrice. Je to môj cieľ. Myslím si, že rovnako to platí aj o ľudoch v mojom okolí. Nechcem však už teraz vytvárať nejaký veľký tlak na nás. Treba otvorene povedať, že postupové ambície má päť – šesť mužstiev. Druhá liga je veľmi vyrovnaná. Nezáleží na tom, či hráte doma, alebo vonku. Domnievam sa, že táto súťaž išla za posledné roky kvalitatívne veľmi nahor. Hrajú ju kvalitní hráči,“ skonštatoval.  

Banskobystričania obsadili v lanskej sezóne druhé miesto. Prvú priečku im vyfúkli hráči MFK Tatran Liptovský Mikuláš. Dukla potom bojovala o účasť v prvoligovej spoločnosti s FK Senica, no fortunaligista zvládol baráž lepšie. „Boli sme smutní, že sa nám nepodarilo splniť cieľ. Priamy postup nám ušiel medzi prstami v posledných piatich kolách. Potom sme verili, že by sme mohli postúpiť cez baráž. Odohrali sme s fortunaligovou Senicou dva veľmi vyrovnané zápasy,“ povedal Migaľa. Ako poznamenal, vážne zranenia sa mu vyhýbali a v jarnej časti sa zapísal aj do streleckej listiny. Prerušil tým gólové suchoty. „Strelil som tri góly, dvakrát som prekonal brankárov súperov a raz som trafil do vlastnej brány. Bol to môj premiérový vlastenec v kariére. Ale aj to sa stáva,“ reagoval. Dukla pred rokom neúspešne súperila s Dubničanmi o miestenku do baráže o postup do Fortuna ligy. Na poste kormidelníka Banskej Bystrice pokračuje Stanislav Varga.

Lukáš Migaľa býva s manželkou Alexandrou a synčekom Eugenom vo Zvolene. Ako mládežnícky tréner pôsobí vo zvolenskom Oranjes. „Máme stále viac chlapcov a napredujú, čo ma teší,“ podotkol.

V MFK Dukla Banská Bystrica účinkuje tiež bývalý brankár ŠK Tempus Rimavská Sobota i MŠK Rimavská Sobota Július Nôta. Medzi letné akvizície mužstva patrí Lučenčan Lukáš Kojnok, ktorý hrával najvyššiu súťaž v MFK Ružomberok. S banskobystrickým  mančaftom sa už nepripravuje Miladin Vujoševič. Bývalý hráč Fiľakova i Rimavskej Soboty sa v sezóne 2020/2021 delil so 17 gólmi o druhé miesto v tabuľke kanonierov. Novým športovým riaditeľom mládeže v MFK Dukla Banská Bystrica je Richard Rubint, bývalý hráč Rimavskej Soboty, neskôr mládežnícky tréner i športový riaditeľ mládeže v MŠK. 

Zdroj: vobraze.sk, foto: album L. Migaľu