Migaľa by rád zažil radosť z postupu

Lukáš Migaľa s rodinou
Lukáš Migaľa s rodinou

Lukáš Migaľa (31) je dôležitou súčasťou druholigového mančaftu MFK Dukla Banská Bystrica. Rodák z Hnúšte účinkuje v tomto klube od leta 2018. Druhú najvyššiu súťaž hrával v Rimavskej Sobote, kde zaujal svojimi výkonmi a zapísal sa do povedomia divákov. Prvú ligu potom okúsil vo farbách Podbrezovej.

Migaľu zaradil denník Šport do ideálnej zostavy za jesennú časť v aktuálnej sezóne, čo, samozrejme, skúsený pravý obranca zaregistroval a teší ho to. „Určite som spokojný s mojou vyťaženosťou. Kvôli chorobe som vynechal dva zápasy, mal som silnejšiu chrípku. Som rád, že sme na horných priečkach v tabuľke,“ povedal pre vobraze.sk Lukáš Migaľa, ktorý je univerzálnym typom futbalistu.



Strelil jeden gól, prispel k výhre Dukly na trávniku Petržalky 2:1. „Pozitívne vnímam, že sa mi podarilo skórovať. Vlani som na jeseň nedal gól. Vtedy som mal dlhší čas strelecké suchoty. Nemám však ofenzívne úlohy, hlavne mám na starosti defenzívu. Defenzívna činnosť nášho mužstva sa zlepšila,“ skonštatoval. Jeho spoluhráčom je v MFK Dukla brankár Július Nôta z Rimavskej Soboty, ako aj Lukáš Kojnok, ten pochádza z Lučenca.

Lukáš Migaľa

Banskobystričania figurujú na druhom mieste, prehrali len raz. V sedemnástich stretnutiach nazbierali 40 bodov, pričom rovnaký počet bodov získali aj hráči FK Železiarne Podbrezová. Tým patrí líderská pozícia. Podbrezovčania zdolali Banskú Bystricu vo vzájomnom dueli a majú tiež lepšie skóre. „Predtým sme v dvoch sezónach zimovali na prvom mieste, ale nepostúpili sme do Fortuna ligy. Verím, že sa to otočí a na konci sezóny budeme my prví v tabuľke. Verím, že zažijem radosť z postupu. Táto súťaž je však veľmi náročná. Pred jej začiatkom som predpokladal veľkú vyrovnanosť medzi mužstvami i päť – šesť kandidátov na postup. Taká je aj realita. Medzi mužstvami sú malé bodové rozdiely. V jarnej časti budú prebiehať boje jednak o špicu, ale tiež o záchranu. Každý môže zakopnúť,“ pripomenul Migaľa.

V priebehu jesene sa Banskobystričania vrátili na zrekonštruovaný štadión na Štiavničkách. V predchádzajúcom období bol ich prechodným domovom Zvolen, kde hrávali domáce zápasy. „Každopádne zohráva úlohu, keď nemusíte cestovať aj na domáce zápasy. V Banskej Bystrici je záujem o futbal, len do hry vstúpili pandemické opatrenia,“ zdôraznil.

Lukáš Migaľa žije s manželkou Alexandrou a synčekom Eugenom vo Zvolene. „Synček rastie, má rok a tri mesiace, ale na druhej strane moja manželka mladne,“ podotkol s úsmevom.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album L. Migaľu