Lučenčanka Križová si vybojovala bronz na turnaji Európskeho pohára v džude

Pavel Zvara (zľava), Kristína Lili Križová a Tomáš Kóšik

Džudistka Kristína Lili Križová (Junior Lučenec) získala na dorasteneckom turnaji Európskeho pohára v Šamoríne bronz. Šestnásťročná Novohradčanka tam zápolila uplynulý víkend vo váhovej kategórii do 48 kg. Križová zaznamenala bilanciu štyri výhry a jedna prehra. V súboji o bronz zdolala Tučajovú z Chorvátska. Nadviazala na februárový úspech z turnaja Európskeho pohára v španielskom meste Fuengirol, kde rovnako obsadila bronzovú priečku. „Dosiahla fantastický výsledok. Je to odzrkadlenie tréningovej driny, ktorú podstupuje. Chcel by som vyzdvihnúť prácu jej terajšieho trénera Michala Bokora i predchádzajúceho Róberta Ráca. Klobúk dole, že si v takejto silnej konkurencii vybojovala bronzovú medailu. Urobila nám veľkú radosť,“ povedal pre vobraze.sk kondičný tréner TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota Tomáš Kóšik a zároveň člen Výkonného výboru Slovenského zväzu džuda.

„Dúfali sme, že by Križová mohla získať medailu. Tento turnaj v Šamoríne však bol silnejšie obsadený než ten februárový v Španielsku, na ktorom rovnako prenikla na stupne víťazov. Kvalifikovala sa už na dorastenecké majstrovstvá Európy,“ povedal Kóšik, ktorý je v súčasnosti povereným šéfom džuda v Banskobystrickom kraji.

Kristína Lili Križová si preberá medailu

Riaditeľom turnaja Európskeho pohára dorastencov v Šamoríne bol Pavel Zvara z Rimavskej Soboty, zastávajúci funkciu podpredsedu Slovenského zväzu džuda. Jedným z členov organizačného tímu podujatia bol aj Tomáš Kóšik. „To, že bol Pavel Zvara riaditeľom turnaja, súviselo s jeho funkciou podpredsedu SZJ. Predstavilo sa na ňom okolo 550 súťažiacich. Odozva od pretekárov i trénerov na organizáciu podujatia bola výborná, i keď sa vyskytli aj menšie chybičky. Veľkú pochvalu sme však dostali od prezidenta Európskeho zväzu džuda, ktorým je László Tóth,“ uviedol Kóšik. Poukázal na to, že toto podujatie bolo jedno z najväčších džudistických, aké sa na Slovensku doteraz konalo.

Kristína Lili Križová (vpravo) na stupni víťazov a vedľa nej Pavel Zvara

Zdroj: vobraze.sk, foto: album P. Zvaru