Kukuľková ovládla národný šampionát

Tatiana Kukuľková

Stolná tenistka Tatiana Kukuľková sa stala v nedeľu majsterkou Slovenska. Dvadsaťjedenročná hráčka, ktorá má rodinné väzby na Hnúšťu, kraľovala vo dvojhre. Bola najvyššie nasadenou hráčkou. V slovenskom rebríčku je dvojkou, lenže jednotka Barbora Balážová na republikovom šampionáte v Bratislave neštartovala.

Kukuľková mala v úvodnom kole voľný žreb. Na ceste za zlatou medailou postupne zdolala Štullerovú 4:0 na sety, Šinkarovú pokorila 4:1, v semifinále si poradila 4:0 s Labošovou a vo finále triumfovala nad Jurkovou 4:1. „Som veľmi šťastná, že som potvrdila pozíciu nasadenej jednotky. Úprimne povedané ma to trochu prekvapilo. Čakala som, že možno prehrám s Emou Labošovou, ktorá hrá celú sezónu dobre. Dokázala som ju však poraziť. Snažila som sa koncentrovať na každý zápas,“ uviedla pre vobraze.sk Tatiana Kukuľková. „Podľa výsledkov to vyzerá tak, že som jednotlivé duely vyhrala jednoznačne. Odohrala som však so súperkami aj tesné sety, či už v súbojoch s Labošovou, alebo tiež s Jurkovou. Ľahké som to nemala ani v zápase proti Šinkarovej,“ dodala.

Druhýkrát si vybojovala singlový titul v kategórii žien. „Tento čerstvý titul považujem za cennejší a myslím si, že som teraz aj hrala lepšie. Ten premiérový som získala ako šestnásťročná. Bola to vtedy skôr náhoda,“ poznamenala s úsmevom hráčka talianskeho klubu ASD Tennistavolo Norbello, účinkujúceho v najvyššej súťaži.

Vo štvorhre i v mixe skončila pred medailovými bránami. Obsadila zhodne 5. – 8. miesto. V debli bola jej partnerkou Nikoleta Puchovanová a v mixe hrala po boku Adama Klajbera. „Hrala som zle, moji partneri tiež nepodali svoje najlepšie výkony. Nedotiahli sme to ani do semifinále. Mrzelo ma to, ale vynahradila som si to vo dvojhre,“ skonštatovala Tatiana Kukuľková. Minulý týždeň priletela z Ázie, kde zápolila na viacerých turnajoch. „Vrátila som sa v stredu, v Ázii som strávila tri týždne. Vo štvrtok som úspešne zložila záverečné škúšky v autoškole. Absolvovala som potom jeden stolnotenisový tréning a išla som na majstrovstvá Slovenska.“

Vlani dosiahla najväčší úspech v kariére. Na majstrovstvách Európy do 21 rokov, ktoré sa konali v belgickom meste Spa, získala vo štvorhre bronz. Jej partnerkou bola Ema Labošová.

Kukuľková začínala s pingpongom v Trnave. „Môj ocino je rodákom z Hnúšte, jeho mama stále býva v Hnúšti. Babka tam má aj sestru. Veľmi rada chodím do Hnúšte,“ pripomenula Tatiana, viacnásobná majsterka Slovenska v mládežníckych kategóriách.

Ingemar Péter, odchovanec lučeneckého stolného tenisu, získal na M – SR striebornú medailu vo štvorhre. Jeho partnerom bol Jakub Takáč, obidvaja pôsobia v extraligovom Geológu Rožňava. Predrali sa do finále, v ktorom podľahli dvojici M. Zelinka/J. Zelinka 0:3.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album T. Kukuľkovej, SSTZ