Konateľ MŠK R. Sobota Václavik: Chceli by sme skončiť do piateho miesta

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota dnes vstúpia do nového ročníka tretej ligy Východ. Predstaví sa v nej šestnásť tímov. Po reorganizácii zostali namiesto štyroch tretích líg na Slovensku už len dve. Zmenou je tiež to, že ich riadi Slovenský futbalový zväz. Rimavskosobotský klub nadviazal spoluprácu s fortunaligovým MFK Ružomberok, o čom sme už informovali. Soboťania odohrajú tri úvodné kolá (Slávia TU Košice, MFK Slovan Giraltovce a 1. FK Svidník) na domácom trávniku.

Na trénerskej lavičke mužstva pokračuje Eugen Bari. V kádri nastali zmeny v porovnaní s jarnou časťou minulej sezóny. Dávid Kalmár odišiel do Zvolena, Tomáš Nemec sa vrátil do Hnúšte a Michal Prečuch zas do Hajnáčky. Súčasťou mančaftu už rovnako nie je ani Norbert Uličný. „Najnovšie u nás skončil Bozhidar Krstich, prešla ma s ním trpezlivosť. Nechcem to bližšie komentovať,“ uviedol pre vobraze.sk konateľ MŠK Rimavská Sobota Ondrej Václavik. Ako dodal, do mužstva pribudli Dominik Iboš z Fiľakova, Richard Rigo z Michaloviec a Denis Dudek sa vrátil z hosťovania v Hajnáčke. Naznačil, že podoba kádra ešte nemusí byť definitívna. Dlhodobo zranený je Matej Vargic. Do tréningového procesu s áčkom by sa mali zapojiť i niektorí dorastenci. Gemerčania sa predstavia tiež v Slovnaft Cupe. V prvom kole pocestujú 10. augusta do Tomášoviec.

Dvojicu brankárov tvoria Krisztián Gregor a Jakub Slaniniak, v kádri ďalej figurujú títo hráči: Peter Petrán, Erik Ľupták, Kevin Oláh, Csaba Juhász, Hugo Ciprus, Adrián Koóš, Jozef Šulek, Stefan Aleksič, Vasili Kisievi, Ján Halaj a spomínaná trojica Iboš, Rigo a Dudek.

Keďže MŠK Rimavská Sobota sa stal farmou prvoligového MFK Ružomberok, v drese Soboťanov budú nastupovať aj hráči z Liptova. „Ideme do súťaže s trinásťčlenným kádrom a dvomi brankármi. Nepoznám silu mužstiev z východu republiky. Potrebujeme sa stabilizovať, ale chceli by sme skončiť do piateho miesta. Zladiť spoluprácu s Ružomberkom teraz musí tréner Bari. Keď nám dobre zapasujú ružomberskí hráči, nebránime sa zaútočiť na postup už v tejto sezóne,“ povedal Ondrej Václavik. Podľa jeho slov sa druhým najväčším sponzorom klubu stane Tauris Group. Tým najväčším je mesto.

Rimavskosobotskí dorastenci budú naďalej účinkovať v štvrtej lige, žiaci pokračujú v prvej lige.

Zdroj: vobraze.sk