Rimavskosobotskí hokejisti nestačili vo finále na Trebišov. Poďakovali sa fanúšikom + foto a video

Druholigoví hokejisti HKM Rimavská Sobota pod vedením skúseného trénera Jána Podkonického obsadili v aktuálnej sezóne druhé miesto. Po sobotňajšej prehre s Trebišovom si prevzali strieborné medaily. Vo finálovej sérii prehrali 0:3 a cesta do 1. ligy sa tak pre nich skončila.

Do zápasu už nastupovali s nepriaznivým zápasovým skóre voči HK STEEL Team Trebišov 0:2. Snahu zvíťaziť ale potvrdil už v druhej minúte úvodným gólom hráč HKM R. Sobota Babkovič. Na dlhú dobu sa však aj napriek niekoľkým sľubným ohrozeniam gólmana hostí nedarilo rozvlniť sieť Trebišova. Naopak, súper vyrovnal a postupne zvyšoval svoj náskok. V druhej tretine boli šance na obidvoch stranách, no padol len jeden gól. Potešil ale hostí a nádeje domáci hráči a diváci vkladali do záverečnej tretiny. V presilovke sa však presadil Trebišov a desať minút pred koncom východniari viedli už 1:5. Rimavskosoboťania bojovali do poslednej minúty, kedy sa im podarilo skórovať Budom a upravil tak skóre na 2:5. Pozrieť si ju môžte v priloženom videu z 3. tretiny a následného odovzdávania strieborných medailí.

Hokejistov prišli vo finále na zimný štadión podporiť fanúšikovia obidvoch tímov. Atmosféru v úvode vylepšila šou pri nástupe hráčov na ľad. Ako prví na plochu vykorčuľovali mladí hokejisti. Pri stlmenom osvetlení a ohňostroji a za potlesku divákov nasledovali domáci hokejisti. Po skončení zápasu, odovzdaní medailí a pohára nasledovalo spoločné fotenie hráčov s fanúšikmi na ľade.

Spoločné fotenie po zápase hokejisti HKM Rimavská Sobota a fanúšikovia. Foto: Ján Čajko

Zápas pre vobraze.sk zhodnotil predseda HKM Rimavská Sobota, manažér a vedúci družstva Michal Slovák. Ako uviedol, chýbalo im trochu šťastia. „Ten gól mám nevedel nejako padnúť. Súper mal svoje kvality, mal tam skúsených hráčov a my sme potrebovali trochu šťastia,“ povedal Slovák, ktorý sa poďakoval fanúšikom. „Bola výborná atmosféra. Dobre sa hralo pred takou kulisou. Dúfame, že sa fanúšikom malá šou pred zápasom páčila a dúfam, že sa im páčila aj naša hra, aj keď sme nedali góly. Myslím, že hokej bol na veľmi dobrej úrovni,“ dodal. 

Zdroj: vobraze.sk, foto: Ján Čajko