Klenovské družstvo preniklo medzi bedmintonovú elitu

Bedmintonisti TJ Družstevník Klenovec postúpili na majstrovstvá Slovenska zmiešaných družstiev žiakov. Účasť medzi slovenskou elitou si zabezpečili vďaka druhému miestu na oblastných majstrovstvách Východ. Tie sa konali v Dolnom Kubíne, kde zvádzalo súboje sedem tímov. Klenovčania zdolali v kvalifikačnom zápase áčko Lokomotívy Košice 6:0. V skupine o prvé až štvrté miesto síce Družstevník podľahol áčku SP Dolný Kubín 3:4, Klenovec však zvíťazil nad KPŠ Košice 6:1 a béčko SP Dolný Kubín pokoril rovnako 6:1. Družstvo klenovského Družstevníka tvorili a strieborné medaily si prevzali: Samuel Fodor, Jakub Fotta, Adrián Tandlmajer, Laura Fodorová a Ema Pauková.

Zostavu Klenovca tvorili namiesto troch dievčat iba dve (zdravotné dôvody), takže do zápasov vstupovali jeho hráči s vedomím, že prehrávajú 0:1. „Na majstrovstvá Slovenska žiakov sme postúpili po desiatich rokoch, takže mám z toho veľkú radosť. Aby sa to podarilo, treba mať dvoch výborných chlapcov a rovnako dve výborné dievčatá. Jakub Fotta a Samuel Fodor sú výbornými hráčmi. Laura Fodorová je dobrou hráčkou medzi mladšími žiačkami, lenže medzi staršími žiačkami je niekoľko lepších hráčok ako ona. Bolo teda fajn obsadiť druhé miesto v takej silnej konkurencii, ktorá sa predstavila na oblastných majstrovstvách. V schopnostiach nášho družstva je zabojovať na republikovom šampionáte o tretie miesto. Rozhodujúca v konečnom účtovaní môže byť zmiešaná štvorhra,“ uviedol pre vobraze.sk vedúci bedmintonového oddielu Družstevník Klenovec a dlhoročný tréner Ivan Majorský.

Na májové majstrovstvá Slovenska, ktorých dejiskom bude Trenčín, sa prebojovali žiacke tímy CEVA Trenčín, BARBAR Skalica (obidva z oblastných majstrovstiev Západ) , SP Dolný Kubín A a Klenovca.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Martina Fodorová