Klenovská hráčka získala dve medaily

Dve medaily si priniesla bedmintonistka Laura Fodorová (Družstevník Klenovec) z Trenčína, ktorý bol včera dejiskom áčkového turnaja Grand Prix do 13 rokov. Do zbierky jej pribudlo striebro a bronz. Vo finále hrala v mixe.

Vo dvojhre bola Fodorová nasadenou trojkou. V úvodnom kole mala voľný žreb. Klenovčanka suverénnym spôsobom vyhrala dva zápasy. Súperky v druhom kole a vo štvrťfinále jednoznačne zdolala zhodne v dvoch setoch. Doslova ich deklasovala. V semifinále potom Laura vzdorovala najvyššie nasadenej Šarlayovej (BKR Púchov), ale napokon jej podľahla 1:2. Púchovská bedmintonistka zvládla neskôr súboj o zlato. Hráčka Družstevníka si prebrala bronz.

V mixe hrala Laura Fodorová po boku Martina Mathiasa Kozinku (CEVA Trenčín). Boli nasadenými dvojkami a strieborné medaily im aj zavesili na krk. V prvom kole mal tento pár voľný žreb. Tri vyhraté zápasy bez straty setu mu zabezpečili postup do finále. V dueli o turnajové prvenstvo dvojica Kozinka/Fodorová prehrala s najvyššie nasadeným párom Koščák/Skorkovská (CEVA Trenčín, BKR Púchov) 0:2.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Martina Fodorová