Klenovčania si vybojovali strieborné medaily na majstrovstvách Slovenska

Strieborné klenovské žiacke družstvo

Klenovskí bedmintonisti zabrali na majstrovstvách Slovenska zmiešaných žiackych družstiev a tešia sa z výrazného úspechu. V Trenčíne si dnes vybojovali strieborné medaily. Klenovčania najskôr podľahli tímu CEVA Trenčín 3:4, no potom zdolali SP Dolný Kubín 4:3 a napokon triumfovali hladko 6:1 nad družstvom BARBAR Skalica. Farby klenovského Družstevníka na trenčianskych kurtoch hájili – Samuel Fodor, Jakub Fotta, Laura Fodorová, Ema Pauková, Patrik Pauko a Saskia Černáková. Majstrami Slovenska sa stali Trenčania, ktorí vyhrali všetky tri zápasy. Bronz si prebrali Dolnokubínčania. Na republikový šampionát sa prebojovali štyri celky.

„Naše žiacke družstvo ma veľmi potešilo ziskom strieborných medailí. Prekonalo moje očakávania, pretože som predpovedal, že by sme mohli skončiť na bronzovej priečke. Šampionát som sledoval online a intenzívne som doma pri počítači prežíval zápasy nášho tímu. Som šťastný, že to takto dopadlo. Druhé miesto na majstrovstvách Slovenska zaraďujem medzi najväčšie úspechy nášho oddielu v histórii,“ povedal pre vobraze.sk vedúci bedmintonového oddielu TJ Družstevník Klenovec a dlhoročný tréner Ivan Majorský. Ako doplnil, najvýraznejší podiel na striebornom umiestnení majú Samuel i Laura Fodorovci a Jakub Fotta. „Na majstrovstvách Slovenska žiakov sme sa predstavili po desiatich rokoch. V minulosti sme si však už trikrát vybojovali titul v žiackej kategórii,“ pokračoval.

Majorský poukázal na to, že v úvodnom stretnutí proti Trenčínu nevyužili Klenovčania v mixe mečbal, čo sa odzrkadlilo na konečnom výsledku. Víťazstvo Družstevníka nad Dolným Kubínom označil dlhoročný tréner za „veľké“ i prekvapujúce. V záverečnom vystúpení proti Skalici potvrdilo klenovské družstvo svoj kumšt, neponechalo nič na náhodu a dosiahlo presvedčivú výhru.

V klenovskom tíme bolo pred majstrovstvami Slovenska otázne, ktorý chlapec bude v zostave tretím hráčom. Nakoniec ním bol Patrik Pauko a prispel k striebru, hoci mal dlhší tréningový výpadok. „Podiel na úspechu nášho oddielu majú Martina Fodorová a Eva Fottová, ktoré mi pomáhajú pri trénerskej práci i s motivovaním hráčov,“ uviedol Ivan Majorský.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Eva Fottová