Klenovčan Fotta získal titul a pridal k nemu bronz. Fodor doniesol z majstrovstiev Slovenska tri kovy

medailisti Jakub Fotta (vľavo) a Samuel Fodor

Bedmintonista Jakub Fotta (Družstevník Klenovec) sa stal majstrom Slovenska vo štvorhre starších žiakov. Vo dvojhre bral bronz. Dve strieborné medaily pribudli do zbierky Samuelovi Fodorovi (Družstevník Klenovec) a pridal k nim tiež kov bronzového lesku. Dejiskom republikového šampionátu do 15 rokov bol uplynulý víkend Kežmarok.

Partnerom Fottu bol v debli Filip Beňovič (AS Trenčín). Hoci neboli nasadeným párom, vybojovali si napokon zlaté medaily. Pri svojom majstrovskom ťažení vyhrali štyri zápasy. Prvé dva zvládli bez straty setu, v semifinále a vo finále doviedli do úspešného konca trojsetové duely. V boji o titul Fotta s Beňovičom zdolali najvyššie nasadený pár Samuel Fodor/Alex Koščák (Klenovec, CEVA Trenčín) 2:1. V rozhodujúcom dejstve zvíťazili 21:17. Fodor s Koščákom sa museli uspokojiť so striebornými medailami. V úvodnom kole mali voľný žreb a potom zaznamenali dve výhry.

Vo dvojhre bol Jakub Fotta nasadenou dvojkou. V prvom kole mal voľno, dvoch súperov potom pokoril v trojsetových dueloch, lenže v semifinále mu vystavil stopku Marek Potoma (BK MI Trenčín). Fotta prehral s nasadenou trojkou 1:2. Partnerkou Jakuba Fottu bola v mixe Adelka Lachová (SP Dolný Kubín), no na pódiové pozície neprenikli.

Klenovský bedmintonista Samuel Fodor postúpil ako nasadená jednotka do finále dvojhry. Troch súperov zdolal bez straty setu, pričom predtým mal v úvodnom kole voľný žreb. Vo finále však podľahol Potomovi z Trenčína 0:2, ten sa teda stal katom obidvoch hráčov Družstevníka.

V mixe po boku Fodora hrala Vanessa Osadská (SP Dolný Kubín) a boli nasadenými jednotkami. Vyhrali dva duely. Ich konečnou stanicou však bolo semifinále, v ktorom nestačili na pár Berezovskij/Sopková (PBA Prešov, BC Prešov). Fodor a Osadská prehrali s tretím najvyššie nasadeným párom 1:2 na sety, čo pre nich znamenalo bronz. Ich premožitelia získali kov strieborného lesku.

Zdroj: vobraze.sk, foto: M. Fodorová