Klenovčan Fodor kraľoval vo štvorhre a pridal k tomu dva bronzy. Fotta skončil vo dvojhre tretí

Samuel Fodor (vľavo) a Jakub Fotta (vpravo)

Bedmintonista Samuel Fodor (Družstevník Klenovec) triumfoval vo štvorhre na áčkovom turnaji Grand Prix v Dolnom Kubíne. Súboje tam uplynulý víkend zvádzali hráči a hráčky v kategórii do 17 rokov. Partnerom Fodora bol David Antonio Kozinka (CEVA Trenčín). Boli tretím najvyššie nasadeným párom. Vďaka trom vyhratým zápasom postúpili do finále a v ňom si poradili s dvojicou Kovaľ/Pavlovič (PBA Prešov, KBC Košice). Fodor s Kozinkom zdolali nasadené jednotky 2:1 na sety.

Klenovský bedmintonista Fodor sa predral na medailové pozície aj vo dvojhre i v mixe. Bol nasadenou trojkou v singli a v úvodnom kole mal voľný žreb. Dva duely potom Fodor vyhral, no v semifinále mu vystavil stopku Šulek (AS Trenčín), ktorému podľahol 0:2. Jeho premožiteľ bol druhým najvyššie nasadeným hráčom a do úspešného konca doviedol aj finálový duel. Fodor si tak ukoristil kov bronzového lesku.

V mixe sa po boku Samuela Fodora predstavila Vanessa Osadská (SP Dolný Kubín). Ako nasadené dvojky skončili na bronzovej pozícii. V prvom kole mali voľno. Prešli cez dva páry, ale v semifinále nestačili na dvojicu Kozinka/Hálová (CEVA Trenčín). S neskoršími víťazmi podujatia prehrali 0:2. Kozinka s Hálovou boli nasadenými trojkami.

Jakub Fotta (Družstevník Klenovec) získal vo dvojhre bronz. Bol nasadenou osmičkou. Úvodné kolo mal voľné, v dvoch dueloch zvíťazil a v semifinále bol nad jeho sily Potoma (BK MI Trenčín). Podľahol mu 0:2. Klenovčan Fotta patrí vekom ešte do kategórie starších žiakov, kým Fodor je už mladším dorastencom.

Zdroj: vobraze.sk, foto: Martina Fodorová