Klenovčan Bobrovský zamieril do Tatrana Prešov

Filip Bobrovský

Futbalista Filip Bobrovský zakotvil v druholigovom 1. FC Tatran Prešov. Devätnásťročný rodák z Klenovca tam zamieril na hosťovanie z druholigového FC Petržalka. Dres bratislavského klubu si tento stredný záložník obliekal v minulej sezóne a strelil zaň jeden gól. Bola pre neho premiérovou v seniorskej kategórii.

„Od začiatku letnej prípravy som bol v MFK Tatran Liptovský Mikuláš, no nakoniec sme sa tam nedohodli na spolupráci. Pár dní som bol potom doma bez klubu. S mojím agentom sme sa snažili nájsť čo najrýchlejšie taký, ktorý by mi pomohol napredovať. Spojili sme sa s Prešovom a našťastie to klaplo,“ uviedol pre vobraze.sk Filip Bobrovský. Ako dodal, do prešovského Tatrana prišiel pred minulotýždňovým tretím kolom súťaže. V ňom však ešte nezasiahol do hry. „Moje prvé dojmy sú výborné, podmienky sú super. Teším sa z tohto nového prostredia,“ podotkol.

„Spoluhráči ma prijali super spôsobom a som tomu rád. Moje očakávania od pôsobenia v Prešove sú jednoznačne také, aby som rástol každým dňom, či už po futbalovej stránke, ale aj mentálne. Chcem hrať, presadiť sa. Kvalita je tu výborná,“ povedal Bobrovský.

Trénerom Šarišanov je Peter Hlinka. „Tatran je najstarší futbalový klub na Slovensku. Je to veľká značka a chcem sa na ihrisku odvďačiť dobrými výkonmi trénerovi a aj celému vedeniu klubu,“ nechal sa počuť Filip. Netají ambície preniknúť do reprezentačnej dvadsaťjednotky. „Mám vysoké ciele a toto je tiež jeden z nich,“ zdôraznil.

Bobrovský si pripísal na konto vlani na jeseň dva štarty v reprezentačnom tíme do 20 rokov. V národnom mužstve do 17 rokov odohral tri zápasy. V minulom ročníku obsadili Prešovčania v druholigovej súťaži druhé miesto. V barážových zápasoch potom neúspešne bojovali o postup do prvej ligy proti FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble.

Filip Bobrovský začínal s futbalom v hnúšťanskej Iskre. Svoje nadanie následne rozvíjal v Podbrezovej a v RSC Hamsik Academy Banská Bystrica. Štyri roky pôsobil v FC DAC 1904 Dunajská Streda. Zo Žitného ostrova prestúpil pred rokom do FC Petržalka.

Tatran Prešov má v prebiehajúcej sezóne dohodu o striedavom štarte hráčov s MŠK Tesla Stropkov, čo je jeden zo súperov MŠK Rimavská Sobota v tretej lige Východ.

Filip Bobrovský

Zdroj: vobraze.sk, foto: album F. Bobrovského, 1. FC Tatran Prešov