Kelemen zavítal s medailou do Lučenca. Novotný vyzdvihol úspech Slovákov

Jeho meno bude navždy spojené s bronzovým úspechom hokejovej reprezentácie na zimných olympijských hrách v Pekingu. Lučenčan Miloš Kelemen prišiel do mesta, odkiaľ pochádza, ovenčený medailovým  úlovkom. V centre Novohradu dvadsaťdvaročný útočník rozbiehal svoju kariéru. Včera sa s ním mohli stretnúť fanúšikovia, záujemcovia o autogramy, či spoločnú fotografiu, ale aj mladí hokejisti, pre ktorých by mohol byť inšpiráciou. S Kelemenom, hráčom BK Mladá Boleslav, sa stretla i lučenecká primátorka Alexandra Pivková. 

Účinkovanie hráčov spod Tatier na Hrách v Pekingu zarezonovalo tiež v zahraničí. „Dosiahli úžasný úspech,“ zdôraznil pre vobraze.sk bývalý džudista Boris Novotný (45), strieborný medailista z európskeho šampionátu v Rotterdame 2005. Rodák z Rimavskej Soboty žije s rodinou v Täby, v severnej časti švédskeho Štokholmu. Poukázal na fantastický kolektív a dobrú hru slovenského tímu. „Po istom čase sa začínajú slovenskí hokejisti zase presadzovať na najvyššej úrovni a je príjemné to sledovať,“ doplnil člen Siene slávy Slovenského zväzu džuda. Na severe Európy pôsobil aj ako tréner tohto športu.

Miloš Kelemen Lučenec

Novotný sa teraz angažuje v hokejovom prostredí. Je zodpovedný za fyzickú prípravu hráčov v HC Täby, presnejšie v kategóriách U15, U16 a U18. V tomto klube hráva hokej aj jeho syn Melvin. „Pred turnajom som mal pocit, že sa Slováci môžu dostať vysoko, ale získať medailu je ťažké, takže klobúk dole,“ poznamenal. V dueli o bronz Slováci pokorili Švédov. Komu fandil v tejto konfrontácii? „Slovensku,“ odpovedal jednoznačne Boris Novotný.

„Švédsky hokej touto olympiádou nežil, keďže ich najlepšie družstvo by vyzeralo úplne inak a aj sledovanosť bola tým pádom nižšia,“ pripomenul niekdajší slovenský reprezentant. Ako reagovali mládežníci na fakt, že majú trénera z krajiny, ktorá získala olympijskú medailu? „Boli príjemní a gratulovali mi. Boli prekvapení, ako týmto úspechom žije celé Slovensko. Veľkou témou je návrat Mareka Hrivíka do švédskej ligy,“ odvetil Novotný.

Zdroj: vobraze.sk