Kapustová predviedla v štafete junioriek na majstrovstvách sveta bravúrny výkon

Biatlonistka Ema Kapustová bola finišmankou štafety junioriek (4 x 6 km) na mládežníckom svetovom šampionáte v estónskom Otepää. Dvadsaťjedenročná Revúčanka si na záverečnom úseku počínala majstrovsky. Podala skvelý výkon. Kapustovú (Otchenash Team) zdobila stopercentná i rýchla streľba, trafila všetkých desať terčov, pričom nemusela ani raz dobíjať. Ema mala na svojom úseku štvrtý najlepší bežecký čas. Slovenskú štafetu preberala na priebežnom desiatom mieste a doviedla napokon Slovenky (Kristína Makovínyová, Sára Pacerová, Alžbeta Garguláková a Ema Kapustová) ku konečnej výbornej šiestej priečke.

„Snažila som sa babám trochu ešte pomôcť a spraviť pekný výsledok a zároveň sa potešiť takto na posledných juniorských pretekoch,“ povedala pre slovenskybiatlon.sk Ema Kapustová. Ako dodala, bežecky bolo cítiť, že mala v nohách už dosť pretekov.

Kapustová získala na svojom poslednom mládežníckom svetovom šampionáte dve strieborné medaily. Vicemajsterkou sveta sa stala v Otepää najskôr vo vytrvalostných pretekoch na 12,5 km. Mala v nich čistú streľbu. Na striebornej priečke sa potom umiestnila aj v pretekoch s hromadným štartom na 9 km. V rýchlostných pretekoch na 7,5 km skončila na pätnástej pozícii. Stopercentnú streľbu mala odchovankyňa revúckeho biatlonu aj v zmiešanej štafete. Jej trénerom je Martin Otčenáš.

V tejto sezóne už súťažila aj na podujatiach Svetového pohára žien. V januári si vybojovala Ema Kapustová bronz na majstrovstvách Európy v seniorskej kategórii. V Osrblí si ho ukoristila vo vytrvalostných pretekoch na 15 km.
Na juniorských majstrovstvách Európy v poľských Jakuszyciach získala potom vo februári bronz. Zabezpečila si ho v pretekoch s hromadným štartom na 9 km.

V roku 2021 si vybojovala Kapustová na mládežníckom svetovom šampionáte v rakúskom Obertilliachu rovnako bronz. Na pódium sa prepracovala vo vytrvalostných pretekoch kadetiek na 10 km. V tom čase hájila farby ŠK Železiarne Podbrezová.

V auguste 2023 žiarila Ema Kapustová na svetovom šampionáte v letnom biatlone. V Osrblí získala medzi juniorkami striebornú medailu v rýchlostných pretekoch na 6 km a rovnako druhé miesto obsadila tiež v stíhacích pretekoch na 7,5 km.

Zdroj: vobraze.sk, slovenskybiatlon.sk, foto: Slovenský biatlon/Igor Stančík