Kapustová obsadila v rýchlostných pretekoch na mládežníckych majstrovstvách sveta pätnáste miesto

Na mládežníckych majstrovstvách sveta v estónskom Otepää boli na programe rýchlostné preteky junioriek na 7,5 km. Biatlonistka Ema Kapustová v nich neprenikla do najlepšej desiatky. Dvadsaťjedenročná Revúčanka sa umiestnila na pätnástej priečke. Na strelnici netrafila Kapustová (Otchenash Team) dva z desiatich terčov, minula hneď prvý terč v ležke a rovnako jednu chybu urobila pri streľbe v stoji. Musela tak absolvovať dve trestné kolá. Mala pätnásty bežecký čas spomedzi súťažiacich. Z kvarteta slovenských reprezentantiek skončila najlepšie.

Po pretekoch vravela, že by tento deň asi najradšej vyškrtla z jej pretekových. „Dnešok mi nevyšiel ideálne a najradšej by som naňho chcela zabudnúť. Aspoň sa však z toho môžem poučiť do ďalších pretekov. Aj také si treba zažiť,“ povedala pre slovenskybiatlon.sk Ema Kapustová. Ako ďalej uviedla, už pri nástrele strávila veľa času a potom mala málo času, aby sa pred pretekmi rozjazdila. „Bolo to také v zhone. Nestihla som sa poriadne „zapracovať“ na preteky. Išla som do toho s tým, že uvidím, ako sa mi pôjde v prvom kole a nezačnem ho extrémne rýchlo. Ale chýbalo mi to tam. Keď na takejto trati nejde človek hneď od prvých metrov, potom to už nedoženie, hlavne keď je konkurencia taká, aká tu je. To ma mrzí a aj ten nástrel. Tým som sa nevedela nejako upokojiť, takže aj tie strely boli také, aké boli. Škoda tej stojky, lebo to bola veľmi urýchlená rana z môjho pohľadu. Tú som si mohla odpustiť,“ pokračovala Kapustová.

Ema Kapustová si už vybojovala na prebiehajúcom mládežníckom svetovom šampionáte striebornú medailu. Cenný kov si ukoristila v nedeľňajších vytrvalostných pretekoch na 12,5 km. Odchovankyňa revúckeho biatlonu v nich mala stopercentnú streľbu. Čistá streľba ju zdobila aj v piatkovej zmiešanej štafete. Jej trénerom je Martin Otčenáš. Aktuálna sezóna je jej rozlúčkovou s juniorskou kategóriou.

Zdroj: vobraze.sk, slovenskybiatlon.sk foto: Slovenský biatlon/Igor Stančík