Kanonier Nôta začal vo veľkom štýle

Dvadsaťročný florbalista z Rimavskej Soboty odštartoval novú sezónu parádnym spôsobom. Lukáš Nôta potvrdil svoje kanonierske schopnosti. V drese bratislavského ŠK Lido Prírodovedec skóroval v prvom kole extraligy mužov päťkrát a pridal tiež jednu asistenciu. Jeho tím však doma podľahol hráčom FBK AS Trenčín 7:8. „Dať päť gólov v jednom zápase je neobvyklé. Prvýkrát sa mi to podarilo v extralige mužov. Bol som celkom efektívny,“ uviedol pre vobraze.sk Lukáš Nôta.

Odchovanec FBC Slovan Rimavská Sobota sa podľa jeho slov tešil na štart súťaže. „Bol som po tej dlhej prestávke dobre namotivovaný. Od začiatku zápasu sa mi proti Trenčínu darilo. Vychádzala nám spolupráca so spoluhráčmi. Mrzí ma však, že sme prehrali,“ dodal. Krídelník ŠK Lido dúfa, že sa mu bude dariť aj v ďalších kolách. Verí, že jeho formácia bude úspešná a rovnako aj celý mančaft. „Mojím želaním je, aby sa odohralo v aktuálnom ročníku čo najviac zápasov,“ zdôraznil študent Ekonomickej univerzity v Bratislave. Je pre neho motivujúce patriť medzi najproduktívnejších hráčov extraligy. „Beriem to ako taký bonus. Ešte predtým je úspech nášho tímu,“ poznamenal Lukáš Nôta.

V záujme toho, aby sa zlepšoval, na sebe nestále pracuje. „Možno mi niekedy príde pozvánka aj do reprezentácie,“ prezradil túžbu.

V minulom ročníku strelil Lukáš Nôta v piatich dueloch extraligy mužov za ŠK Lido Prírodovedec dvanásť gólov a mal tri asistencie. Bol priebežne lídrom tabuľky kanonierov. Štatistiky si potom už nezlepšil, lebo súťaž kvôli opatreniam proti šíreniu pandémie koronavírusu nepokračovala.

Talent ukázal už v Rimavskej Sobote. Prvú ligu mužov hral vo farbách Detvy a následne žiaril v drese FBK BCF Dukla Banská Bystrica v extralige juniorov. Dával góly ako na bežiacom páse a body zbieral i za asistencie.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album L. Nôtu