Hráči R. Soboty padli v Stropkove

kapitánom MŠK R. Sobota je Peter Petrán (vpravo)

Rimavskosobotskí futbalisti v Stropkove neuspeli. Prvýkrát sa pritom predstavili na východnom Slovensku. Hráči MŠK Tesla dnes zdolali zverencov kouča Eugena Bariho 2:0. Tretia liga Východ pokračovala deviatym kolom. Domácim zabezpečil vedenie v 63. min z pokutového kopu Jovanovič, predchádzal mu faul. Výsledok upravil do konečnej podoby v 90. min striedajúci Červeňák. Stropkov ukončil sériu štyroch duelov bez prehry, ktorú ťahala Rimavská Sobota. Pre jej hráčov to bol v tejto súťaži iba tretí zápas vonku. Kým v Oravskom Veselom prehrali, v Lučenci remizovali.

Vo farbách Soboťanov mal v rámci dohody o striedavom štarte štvornásobné zastúpenie fortunaligový MFK Ružomberok (brankár Tomáš Frühwald, Mário Mrva, Alexander Selecký a Adrián Macejko).

MŠK Tesla Stropkov – MŠK Rimavská Sobota 2:0 (0:0)

Zostava R. Soboty: Frühwald – Aleksič (84. Gardič), Petrán, Mrva, Selecký – Macejko, Kisievi (69. Iboš), Ciprus, Gembický, Fadairo – Juhász (69. Oláh).

Gemerčania druhýkrát v tomto ročníku nedali gól. Pre chorobu nebol trénerovi k dispozícii Erik Ľupták. Rimavskosobotský mančaft má 14 bodov (štyri výhry, dve remízy, tri prehry so skóre 15:13), figuruje na ôsmej priečke a v desiatom kole privíta v sobotu 8. októbra FK Poprad.

Zdroj: vobraze.sk