Hrachovčanka Kozloková zažiarila štyrmi gólmi v prvej lige dorasteniek

Iveta Kozloková (s číslom 15) sa blysla štyrmi gólmi

Hrachovčanka Iveta Kozloková strelecky zažiarila vo včerajšom dueli šiesteho kola prvej ligy dorasteniek (skupina B). Sedemnásťročná útočníčka v ňom skórovala štyrikrát a bude si ho veru pamätať. Odchovankyňa MŠK Rimavská Sobota háji farby RSC Hamsik Academy Banská Bystrica. Gólovo sa blysla v zápase na trávniku FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa, ktorý jej tím vyhral suverénne 9:2. „Mám veľkú radosť z toho, že som sa takýmto spôsobom strelecky presadila. Mohla som pritom dať aj viac gólov. Odohrala som doteraz môj najlepší zápas v tejto súťaži. Všetky štyri góly som strelila ľavou nohou zvnútra šestnástky. Tešila som sa z každého,“ priblížila pre vobraze.sk sedemnásťročná futbalistka Iveta Kozloková. V aktuálnom ročníku už tak má na konte päť presných zásahov.

Gólovú parádu predviedla pred zrakmi svojich rodičov a brata Michala. „Dobre som sa vyspala a verila som, že sa strelecky presadím proti FK Pohronie, lebo som poznala jeho hráčky. Vlani som s nimi súperila v drese R. Soboty v druholigovej súťaži,“ povedala študentka rimavskosobotského Gymnázia I. Kraska. Góly predtým strieľala aj za MŠK. „Tie vo vyššej súťaži majú väčšiu váhu,“ poznamenala.

Prebiehajúca sezóna je jej premiérovou v prvej lige dorasteniek. V RSC Hamsik Academy Banská Bystrica hosťuje, jej spoluhráčkami sú aj dve ďalšie odchovankyne MŠK R. Sobota – Rebeka Kislingerová a Martina Martincová. „Zavážilo aj to, že v klube pôsobia tieto dve hráčky, lebo možností som mala viac. Martina Martincová je zároveň mojou spolužiačkou. Som veľmi rada, že som sa rozhodla pre účinkovanie v RSC Hamsik Academy. Som v ňom veľmi spokojná,“ skonštatovala Kozloková. Ako doplnila, trénuje s rimavskosobotskými dorastencami a so žiačkami. „Je veľký rozdiel medzi prvou a druhou ligou dorasteniek, týka sa to kvalitatívnej stránky i napríklad počtu hráčok na ihrisku. V R. Sobote som hrávala na rôznych postoch, v RSC Hamsik Academy mi pripadla pozícia na hrote útoku, čo mi vyhovuje.“

V minulosti zápolila Iveta Kozloková na bedmintonových kurtoch. „Z bedmintonu som presedlala na futbal, ktorý mi je najbližší. Odmalička som ho milovala, pozerala som ho v televízii, ale súťažne som ho nehrávala. Zlomil ma napokon rimavskosobotský tréner Róbert Wereszký, išla som to vyskúšať a išlo mi to dobre. Vlani som hrávala súťažne za ŠK Hrachovo i stolný tenis. Teraz sa už koncentrujem iba na futbal,“ uviedla talentovaná tínedžerka. Jej najobľúbenejším hráčom je Portugalčan Cristiano Ronaldo.

„Chcela by som si v budúcnosti zahrať prvú ligu žien. Bola by som veľmi rada, keby som mohla pôsobiť aj v zahraničí,“ naznačila ambície Iveta Kozloková.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album I. Kozlokovej