Hokejisti R. Soboty figurujú v Tipos SHL priebežne na desiatom mieste

Tréner R. Soboty Vladimír Klinga pôsobil aj v extralige

Hokejisti HKM Rimavská Sobota sa nachádzajú po jedenástich kolách Tipos SHL na desiatej priečke. V prvej štvrtine základnej časti nazbierali trinásť bodov. Soboťania, ktorí sú nováčikom súťaže, zaznamenali štyri víťazstvá a sedem prehier so skóre 29:37. Na konto si pripísali dve výhry doma a rovnako dve vonku. V Tipos SHL účinkuje dvanásť tímov a okrem nich v nej hrá mimo poradia svoje zápasy reprezentačná osemnástka.

Kormidelníkom Soboťanov sa pred touto sezónou stal Vladimír Klinga, na poste kouča nahradil Jána Podkonického. Klinga pôsobil ako tréner aj v slovenskej extralige i v zahraničí. V kádri tímu nastali zmeny. Najproduktívnejším hráčom HKM je v prebiehajúcom ročníku s dvanástimi bodmi Martin Ďaloga (sedem gólov a päť asistencií). Ten bol vlani najlepším strelcom Rimavskej Soboty i druhej ligy.

Historicky prvý zápas v Tipos SHL odohrali Soboťania na ľade HK Gladiators Trnava, kde zvíťazili 2:1. Autorom ich prvého gólu v nej bol Boris Babeliak a druhý pridal Ronald Dvonč. Obidvaja patria medzi nové tváre v tíme HKM, obaja si zahrali aj v extralige. Druhýkrát triumfovali Gemerčania vonku vo štvrtom kole, v ktorom zvíťazili v Skalici 5:2.

Doma mala R. Sobota v druhom kole privítať HK ‘95 Považská Bystrica, ale tento duel sa nehral a ortieľ nad ním napokon vyriekla Disciplinárna komisia SZĽH. Soboťania prehrali 0:5 kontumačne. „Delegát zápasu neuznal prítomnému bezpečnostnému manažérovi platnosť licencie a zápas sa na základe toho nemohol odohrať. O ďalšom osude zápasu rozhodne SZĽH. Mrzí nás vzniknutá situácia,“ uviedlo vtedy vedenie klubu na facebookovej stránke HKM . Reálne tak hrali zverenci kouča Klingu prvýkrát na domácom ľade v šiestom kole proti HC Prešov a rozbehnutých Šarišanov z čela tabuľky zaskočili, zdolali ich 5:4. Víťazný gól dal Filip Mlynčár, ktorý prispel k druholigovému prvenstvu Soboťanov.

Prvú štvrtinu základnej časti uzavreli domácou výhrou nad Trebišovčanmi 6:2, tí sú rovnako nováčikom druhej najvyššej súťaže. R. Sobota ňou prerušila sériu štyroch prehier. Najvyššiu prehru v doterajšom priebehu ligy, teda okrem spomínanej kontumácie, utrpeli Soboťania v Žiari (2:6). Bod si priviezli z Bratislavy, kde podľahli Modrým krídlam Slovan 1:2 po predĺžení.

Sumár doterajších výsledkov HKM: HK Gladiators Trnava – R. Sobota 1:2, R. Sobota – HK ‘95 Považská Bystrica 0:5 kontumačne, TSS Group Dubnica – R. Sobota 2:1, HK ESMERO Skalica – R. Sobota 2:5, Aquacity Pikes – R. Sobota 3:1, R. Sobota – HC Prešov 5:4, Modré krídla Slovan – R. Sobota 2:1 po predĺžení, R. Sobota – VLCI Žilina 2:5, HK MŠK Indian Žiar nad Hronom – R. Sobota 6:2, HC Topoľčany – R. Sobota 5:4, R. Sobota – HK STEEL Team Trebišov 6:2.

Zdroj: vobraze.sk, hockeyslovakia.sk