Hnúšťanky prehrali so Žilinou, Poltárčanky zdolali Žiar

volejbal Hnusta
Hnúšťanské volejbalistky

Prvá liga Východ vo volejbale žien pokračovala druhým kolom. Hráčky VK Iskra Hnúšťa hostili VA UNIZA Žilina a favorizovanému hosťujúceho tímu podľahli v obidvoch zápasoch. V aktuálnej sezóne Hnúšťanky zatiaľ nezabodovali a patrí im posledná siedma priečka v tabuľke. Hráčky MVK Poltár sa predstavili druhýkrát na domácej palubovke a aj tentokrát na nej zvíťazili. Zverenkyne trénera Borisa Dreisiga pokorili MŠK Žiar nad Hronom v obidvoch meraniach síl. Poltársky tím figuruje na druhom mieste (štyri výhry – 11 bodov). V treťom kole Poltár v derby privíta Hnúšťu.

VK Iskra Hnúšťa – VA UNIZA Žilina 0:3 (-14, -10, -13), 0:3 (-15, -18, -13)
Iskra nastúpila proti žilinskému kolektívu bez blokárky Karin Homolovej, ktorá by sa jej veru zišla. V kategórii žien debutovala Tamara Vrábľová. Hostky pricestovali aj so skúsenou dvojicou hráčok Zuzana Tomašeková a Magdaléna Kováčiková. Prvý duel bol jednoznačnou záležitosťou družstva spod Dubňa. Žilinčanky prevýšili Hnúšťanky po každej stránke.

Žilina ovládla aj druhý duel. Jeho priebeh bol však predsa len iný. V prvej polovici úvodného dejstva Iskra viedla, no potom už prebrali opraty do rúk žilinské volejbalistky. Najviac lôpt získala Hnúšťa v druhom dejstve, ale záver setu si VA UNIZA bez komplikácií postrážila. Tretí set Žilina hladko vyhrala. Celkovo bol výkonnostný rozdiel medzi družstvami očividný.

Hnúšťa: Mužíková, Parobeková, Javorová, Michalková, Boľfová, Vrábľová – liberka Matúšková (Kr. Sojková, Kv. Sojková).


MVK Poltár – MŠK Žiar nad Hronom 3:1 (19, 20, -14, 20), 3:1 (12, 19, -17, 19)
Poltár v domácom prostredí nezaváhal. Zvíťazil v obidvoch stretnutiach a získal šesť bodov. Žiarčanky si ukoristili v obidvoch zápasoch zhodne tretie dejstvo, lenže viac im Poltárčanky nedovolili.

Poltár: Radová, Hajdóci, Kudlíková, D. Nociarová, Findrová, B. Sojková – liberka Gondeková (T. Števková, Strmeňová, Bitalová).
V extralige žien pribúdajú štarty na konte mladej Poltárčanky Niny Dreisigovej, nastupuje v nej za Projekt RD SVF.

Zdroj: vobraze.sk