Hnúšťanky ovládli Memoriál M. Lumnitzera

Na tradičnom podujatí v Hnúšti kraľovali v sobotu hráčky usporiadateľského klubu. Na sedemnástom ročníku Memoriálu Michala Lumnitzera vo volejbale junioriek štartovalo šesť tímov. Hralo sa systémom každý s každým, a to na dva víťazné sety. Zisk každého znamenal bod. Trénerská dvojica VK Iskra Hnúšťa Štefan Majeský – Igor Pasiar mala k dispozícii osem hráčok.

Hnúšťanský kolektív nastúpil posilnený o Katarínu Mužíkovú, prichádzajúcu z MVK Poltár a tiež o odchovankyňu Iskry Janu Matúškovú. Tá sa rozhodla pre návrat do súťažného kolotoča. Zohrávajú sa postupne s mladšími spoluhráčkami. Na nový post nahrávačky si zvyká Veronika Parobeková, ktorá už hosťovala v Poltári i v Rimavskej Sobote, kde však nastupovala na iných pozíciách.

Iskra kráčala na memoriáli od víťazstva k víťazstvu. V úvodnom vystúpení zdolala Krupinčanky 2:0, v druhom zápase porazila Kežmarok rovnako 2:0 a v treťom si poradila s Čadcou znovu 2:0. Hnúšťanky potom pokorili Levice 2:1 a v záverečnom vystúpení zvíťazili nad Žiarčankami 2:0. Druhé miesto obsadili volejbalistky TJ Lokomotíva Čadca, ktoré prehrali len s domácim tímom. Na tretej priečke sa umiestnili hráčky VK Podlužianka Levice dirigované hrajúcou trénerkou.

„Potešilo ma najmä to, že sme sa od zápasu k zápasu zlepšovali. V predchádzajúcich prípravných zápasoch nám dosť škrípala súhra. Veľmi dobre sa teraz Parobeková zhostila úlohy nahrávačky. Dievčatá si dali povedať, aj čo sa týka postavenia v obrane. Bol som spokojný s tým, ako sme bojovali i hrali. Máme na čom stavať,“ uviedol pre vobraze.sk kouč Iskry Štefan Majeský. Hnúšťanské farby hájili: Veronika Parobeková, Ema Boľfová, Nela Michalková, Lea Javorová, Kristína Sojková, Tamara Vrábľová, Katarína Mužíková a Jana Matúšková.

Konečné poradie: 1. VK Iskra Hnúšťa (päť víťazstiev – 14 bodov), 2. TJ Lokomotíva Čadca (štyri výhry, jedna prehra – 9 bodov), 3. VK Podlužianka Levice (tri výhry, dve prehry – 9 bodov), 4. MŠK Oktan Kežmarok (dve víťazstvá, tri prehry – 6 bodov), 5. MŠK Žiar nad Hronom (jedna výhra, štyri prehry – 5 bodov), 6. TJ ŠK VK Krupina (päť prehier – 2 body).



Zdroj: vobraze.sk