R. Sobota oslávila 750-ročnicu. Najviac ľudí prilákali Kandráčovci + foto

Rimavská Sobota má za sebou oslavy 750 výročia prvej písomnej zmienky. Dvojdňová séria koncertov a podujatí s občerstvením a atrakciami pre deti vyvrcholila na amfiteátri Kandráčovcami.

Program začínal domácimi umelcami už vo štvrtok popoludní. Na Hlavnom námestí vystúpili umelci zo Súkromného hudobného a dramatického konzervatória z Rimavskej Soboty. S miernym časovým posunom nasledovali mladí umelci z hudobnej dielne Mariky Pákóovej, Spevácky zbor Bona Fide, Bláha Lujza, Country kapela Bluetrend či FS Háj. FS Rimavan, ktorý oslavuje 50 rokov od založenia, nevystúpil. Večer už patril domácej skupine Maduar, ktorá Rimavskú Sobotu preslávila ďaleko za bránami mesta. Ich hosťom bola Ivanna Bagová, prvá Víťazka Hlasu Česko-Slovenska.

V piatok boli v mestskej záhrade pripravené atrakcie pre deti už predpoludním. Popoludní sa už aj amfiteáter začal postupne plniť. Program moderoval Štefan Skrúcaný, ktorý si aj zaspieval. „V Rimavskej Sobote mám veľmi veľa a fakt, že dobrých priateľov. Chodievam sem 35 rokov pravidelne a som rád, že tu môžem byť práve dnes večer,“ povedal Štefan Skrúcaný. Ako ďalej spomenul, pre neho je Rimavská Sobota synonymom priateľského spolunažívania rôzdnych ľudí, rôzdnych národností, že sa to dá. „Je to pre mňa taký maják, že to ide aj na Slovensku,“ zhodnotil Skrúcaný. Po ňom nasledovali príhovory primátora mesta Jozefa Šimka, či viceprimátora Ladislava Rigóa.

Diváci prichádzali postupne celé popoludnie. Najviac sa ich zišlo na večerný koncert Kandráčovcov, ktorí to roztočili podľa očakávaní.

Pripomeňme si zároveň oslavy 700 ročnice pomocou záberov známeho fotografa Jozefa Tokára
Fotky a zábery z osláv Dňa mesta spred 50 rokov – vobraze.sk

Zdroj: vobraze.sk