Hnúšťan Szőke zmenil dres. Podpísal zmluvu s cyperským klubom

Futbalista Július Szőke zmenil klub. Hoci mal zmluvu v izraelskom Hapoel Ironi Kirjat Šmona, nebude v ňom pokračovať. Jeho novým pôsobiskom sa stal cyperský Aris Limassol, rovnako účastník najvyššej súťaže. „Bol som pripravený vrátiť sa do Izraela, ale dostal som ponuku, ktorú v mojom prípade nebolo možné odmietnuť. Včera ráno som prešiel zdravotnou prehliadkou a večer som podpísal zmluvu na dva roky,“ uviedol pre vobraze.sk dvadsaťšesťročný Hnúšťan Július Szőke. Ako doplnil, zo začiatku boli problémy v rokovaniach medzi zástupcami klubov. „Kirjat Šmona nemá za mňa náhradu, ale získa dostatočnú finančnú kompenzáciu, takže si bude môcť priniesť za mňa kvalitnú náhradu.“

„Zavážila hlavne osoba trénera, ktorý ma veľmi dobre pozná z Bieloruska a Kazachstanu, kde som hrával. Komunikovali sme spolu a vysvetlil mi jeho filozofiu a plány, ktoré má s mužstvom a konkrétne aj so mnou. Povedal, že budem kľúčovým hráčom v jeho systéme,“ priblížil stredný záložník, ktorý bol mládežníckym reprezentantom. Prvú ligu si na Slovensku zahral vo farbách Ružomberka, Zlatých Moraviec i Podbrezovej. Legionársky chlebík okúsil v Šachtere Karaganda, Šachťore Soligorsk i v spomínanom Hapoel Ironi Kirjat Šmona, kde strávil pol roka. Podľa jeho slov sa teší na cyperskú anabázu. „Dúfam, že to bude úspešné obdobie. V Európskej konferenčnej lige by som sa chcel dostať s Arisom Limassol čo najďalej a, samozrejme, aj v ligovej tabuľke skončiť čo najvyššie. Financie tu nie sú problém, ale to u mňa nikdy nehrá hlavnú rolu,“ povedal Szőke.

Považuje účinkovanie na Cypre za najväčšiu exotiku v jeho doterajšej kariére? „Neviem, či sa Kazachstan, Bielorusko a Izrael dajú považovať za menšiu exotiku,“ odpovedal s úsmevom Július Szőke. S futbalom začínal v hnúšťanskej Iskre a v žiackom veku hrával i v Rimavskej Sobote.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album Júliusa Szőkeho