Gólman Nôta pokračuje v MFK Dukla B. Bystrica

Brankár Július Nôta pokračuje v MFK Dukla Banská Bystrica. S klubom podpísal novú zmluvu. Mančaft spod Urpín sa vracia na prvoligovú scénu. „Samozrejme, že som bral ponuku od Dukly veľmi vážne. Bol som rád, že predstavitelia klubu chceli so mnou predĺžiť zmluvu a teda naďalej spolupracovať. Podpísal som ju na dva roky,“ uviedol pre vobraze.sk dvadsaťdvaročný Nôta. S futbalom začínal v ŠK Tempus Rimavská Sobota, ale chytal tiež v MŠK Rimavská Sobota.

V kádri banskobystrického mančaftu sú traja gólmani. „Snažím sa odviesť maximum v tréningovom procese a byť čo najlepšie pripravený, aby som vedel pomôcť mužstvu, keď dostanem príležitosť ísť do brány. Verím, že tá šanca pre mňa vo Fortuna lige príde,“ zdôraznil Nôta. Ako dodal, bude sa snažiť, aby odchytal viac zápasov než v minulej sezóne. V najvyššej súťaži sa doteraz nepredstavil.

V priebehu letnej prípravy nastala zmena na poste kormidelníka Banskej Bystrice, Stanislava Vargu na ňom nahradil Michal Ščasný. „Príprava na novú sezónu bola náročná a určite aj v niečom iná a špecifická, keďže sme postúpili a ideme hrať Fortuna ligu. Každopádne pre mňa veľa znamená, že môžem pôsobiť v prvoligovom mužstve a hrať proti najlepším tímom na Slovensku,“ uviedol mladý brankár z Rimavskej Soboty, ktorý je študentom telesnej výchovy a geografie na UMB v Banskej Bystrici.

Jeho spoluhráčom je v MFK Dukla Banská Bystrica rodák z Hnúšte Lukáš Migaľa, ale napríklad tiež Lučenčan Lukáš Kojnok. Farmou Banskej Bystrice sa stal MFK Dolný Kubín. „Nejaké zápasy by som mohol odchytať aj tam. Keďže Dolný Kubín už bude účinkovať v druhej lige, určite by bolo super, ak by som v jeho drese mohol nastupovať a naberať zápasovú prax. Tá mi len pomôže,“ skonštatoval Nôta.

Július Nôta



Zdroj: vobraze.sk, foto: album Júliusa Nôtu, MFK Dukla B. Bystrica