Gembického angažovali prvoligové Michalovce

Pochádza z Hodejovca a už čoskoro by mohol zažiť debut vo Fortuna lige. Sebastián Gembický patrí medzi nové tváre v kádri MFK Zemplín Michalovce. Dvadsaťročný ofenzívny futbalista si to na východ republiky namieril z FC Spartak Trnava. Ten je jeho materským klubom od leta minulého roka. Bývalý hráč FK Jesenské i MŠK Rimavská Sobota si v sezóne 2020/2021 nepripísal na konto ani jeden štart v prvej lige. Ostrohy v seniorskej kategórii zbieral Gembický vo farbách druholigového FC Petržalka, pôsobiacom ako farma Trnavy. Sebastián má skúsenosti z mládežníckych reprezentačných mužstiev.

Od leta 2016 rozvíjal svoj talent v DAC 1904 Dunajská Streda, preukazoval tam kanonierske schopnosti v dorasteneckých kategóriách. Zo Žitného ostrova pred rokom prestúpil do trnavského Spartaka. Do Michaloviec teraz išiel na hosťovanie. Gembický je použiteľný ako krídelník, hrotový i podhrotový hráč.


V kádri MFK Tatran Liptovský Mikuláš, nováčika Fortuna ligy, figuruje Rastislav Václavik. V rozlete ho však pribrzdilo zranenie. Dvadsaťštyriročný stredný záložník začínal s futbalom v ŠK Tempus Rimavská Sobota a neskôr zarezával v MŠK Žilina. Hosťoval ale tiež v MŠK Rimavská Sobota. V minulej sezóne prispel k premiérovému postupu L. Mikuláša do najvyššej súťaže. Václavik bol mládežníckym reprezentantom.

Dvaja bývalí rimavskosobotskí hráči i kormidelníci spolupracujú v FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa. Gergely Geri je koučom mančaftu a Branislav Mráz jeho asistentom. Na poste trénera MŠK Žilina pokračuje Pavol Staňo, ktorý počas hráčskej kariéry pôsobil aj v Rimavskej Sobote. Nový ročník prvej ligy odštartoval včera zápasom Trenčín – Zlaté Moravce.

Zdroj: vobraze.sk, foto: archív S. Gembického