Futbalisti R. Soboty sfúkli Poprad

Sebastián Gembický si pripravuje loptu pred priamym kopom

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota hladko zvíťazili doma nad Popradčanmi 5:1. O zisku troch bodov rozhodli už v prvom dejstve. V tretej lige Východ bolo na programe desiate kolo. Gólový účet stretnutia otvoril v 13. min Erik Ľupták, ktorý premenil pokutový kop. Ten vybojoval Gembický. Ľupták skóroval štvrtýkrát v aktuálnom ročníku, z toho tretíkrát z penalty. O niekoľko sekúnd sa skóre zmenilo znovu. Autorom presného zásahu bol v 14. min Adrián Macejko. V 21. min sa strelecky presadil opäť devätnásťročný Macejko, ktorý prekonal gólmana Maleca. Aj on dal štvrtý gól vo farbách MŠK. Štvrtý úder zasadil hosťom v 60. min parádnou strelou z priameho kopu Sebastián Gembický. V prebiehajúcej sezóne zaznamenal dvadsaťjedenročný mladík z Hodejovca rovnako štvrtý gól v treťoligovej súťaži a dva pridal v pohári. Hostia sa dočkali čestného zásahu v 84. min vďaka Škovranovi. Východniari predtým nevyužili viaceré príležitosti. Posledné slovo však po akcii Oláha patrilo v 85. min Dominikovi Ibošovi. Ten skóroval premiérovo v rimavskosobotskom drese.

V rimavskosobotskej zostave mal päťnásobné zastúpenie fortunaligový MFK Ružomberok (brankár Tomáš Frühwald, Matúš Malý, Alexander Selecký, Gabriel Halabrín a Adrián Macejko). Gembický, Ľupták a Macejko sa dotiahli na štvorgólového Csabu Juhásza.

MŠK Rimavská Sobota – FK Poprad 5:1 (3:0)

Zostava R. Soboty: Frühwald – Aleksič (46. Rigo), Petrán (69. Gardič), Malý, Selecký – Juhász, Ľupták (64. Iboš), Halabrín (64. Koóš), Gembický, Fadairo – Macejko (64. Oláh).

Rimavskosobotský mančaft má 17 bodov (päť výhier, dve remízy, tri prehry so skóre 20:14) a v neúplnej tabuľke figuruje na piatej priečke. Zajtra môže klesnúť o jedno miesto. Zverenci kouča Eugena Bariho pocestujú v jedenástom kole v nedeľu 16. októbra do Kalinova.

Zdroj: vobraze.sk