Fitneska Natália ovládla podujatie Different Cup a ladí formu na majstrovstvá sveta

Predviedla sa vo veľmi dobrom svetle. Natália Poprocká ovládla podujatie Different Cup v kategórii wellness fitnes. Jeho dejiskom bol pred týždňom Trebišov. Kraľovala medzi juniorkami a následne triumfovala tiež medzi ženami. Naplnila víťazné ambície. „Samozrejme, že ma potešili tieto prvenstvá. Z obidvoch mám rovnakú radosť. V príprave som urobila všetko, čo sa dalo. Veľmi pozitívne vnímam, aké hodnotenie som od rozhodcov dostala,“ povedala pre vobraze.sk čoskoro dvadsaťjedenročná Natália Poprocká. Pripomenula, že toto bola nominačná súťaž vo vzťahu k blížiacim sa majstrovstvám sveta. Ako fitneska z Revúcej doplnila, prvé miesto nikdy neberie ako samozrejmosť. „Neviem totiž, ako pricestujú pripravené súperky a toto je subjektívny šport. Na súťaž môže prísť také dievča, ktoré sa viac zapáči rozhodcom. V prípravnom období sa však snažím urobiť všetko pre to, aby som prišla v čo najlepšej verzii samej seba. Je to vizitka pretekárky.“

Different Cup bol pre Poprockú prvým podujatím v tomto kalendárnom roku. S formou, v akej sa ukázala, bola spokojná. Chce ju však ešte vyladiť, teda stiahnuť tuk a vytvarovať jednotlivé partie. Zámerom je, aby najlepšiu formu mala práve na októbrovom svetovom šampionáte v Ázii. „Súťaženie mi už aj chýbalo. Ale na druhej strane som bola trochu skeptická. Študujem odbor pozemné stavby a architektúra na Stavebnej fakulte Technickej univerzity v Košiciach a bála som sa toho, ako budem popritom stíhať školské povinnosti. Pred odchodom na svetový šampionát potrebujem odovzdať vypracované zadania,“ priblížila Natália.

Jej trénerom je Miloš Šnajdr z Nitry. Najväčším úspechom Poprockej je vlaňajší titul majsterky sveta, ktorý si vybojovala vo wellness fitnes junioriek v Santa Susanne (open – do 20 rokov). Tohtoročný svetový šampionát bude hostiť Južná Kórea. „Nemám pred súťažami nejaké veľké očakávania. Každopádne každý by chcel zaútočiť na medailové pozície. Rada by som obhájila ten titul, lenže viem, na akej vysokej kvalitatívnej úrovni sú fitnesky vo vekovej kategórii od 21 do 23 rokov, v ktorej sa predstavím. Uvidím, ako to nakoniec vypáli,“ uviedla mladá Revúčanka. Naznačila, že pravdepodobne bude štartovať aj medzi ženami. „Závisí to od toho, či ma tam naša asociácia prihlási. V tom prípade by som bola šťastná, keby som postúpila aspoň do finálovej šestky,“ dodala.

Natália Poprocká dosiahla tiež ďalšie výrazné úspechy. V roku 2019 získala zlato v bodyfitnes junioriek (do 23 rokov) na majstrovstvách Európy. Tie sa konali v Santa Susanne. V tom istom roku si potom ukoristila bronz na svetovom šampionáte (do 20 rokov) v Budapešti.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Poprockej, FB SAFKST