Futbalista z Klenovca hral za reprezentačné mužstvo do 20 rokov

Klenovčan Filip Bobrovský si opäť obliekol reprezentačný dres. Futbalista FC Petržalka si pripísal na konto dva štarty v národnom tíme do 20 rokov. Zverenci trénera Alberta Rusnáka st. odohrali v Taškente dva prípravné zápasy proti reprezentácii Uzbekistanu a rovesníkom v obidvoch podľahli (0:2, 1:4). „Hrávam v druhej lige a podávam v drese Petržalky dobré výkony. Myslím si, že som si pozvánku do národného mužstva zaslúžil. Každopádne pozitívne vnímam, že som sa vrátil na reprezentačnú scénu. Je to pre mňa len dobre. Každý hráč by mal byť poctený, že môže reprezentovať svoju krajinu. Tréner národného mužstva o mne vie, sleduje ma a veľmi ma potešilo, že som bol nominovaný na tieto zápasy. Snažil som sa, aby som si to užil. Dúfam, že mi pribudne na konto viac štartov,“ povedal pre vobraze.sk osemnásťročný Filip Bobrovský.

Do zápasov proti Uzbekistanu (24. a 27. septembra) naskočil ako striedajúci hráč. „V tom prvom som odohral 30 minút a mohol som sa prejaviť. V druhom som nastúpil iba na 15 minút. Som však rád, že som dostal príležitosť v reprezentačnom tíme. V obidvoch stretnutiach som pritom mohol aj skórovať, ale nepodarilo sa mi to, čo ma dosť mrzí. Teraz znovu preladím na účinkovanie v klube,“ uviedol stredný záložník. V lete prestúpil z FC DAC 1904 Dunajská Streda do Petržalky. Prebiehajúca sezóna je pre neho premiérovou v seniorskej kategórii.

V reprezentačnej sedemnástke odohral tri zápasy. V národnom tíme do osemnásť rokov bol len na kontrolnom zraze a v devätnástke figuroval v nominácii iba ako náhradník. Hodlá zabojovať o to, aby sa v budúcom roku predstavil na svetovom šampionáte do 20 rokov, na ktorý Slováci postúpili. „Je dôležité, aby som hral čo najviac v klube a podával dobré výkony. Verím, že sa potom dostanem do záverečnej nominácie na majstrovstvá sveta,“ povedal Filip Bobrovský. V FC Petržalka nastala zmena na poste trénera. Jána Haspru ml. na ňom vystriedal Alexander Zachariáš.

S futbalom začínal Bobrovský v hnúšťanskej Iskre a medzi jeho hráčske zastávky patrí Podbrezová a Jupie FŠ M. Hamšíka (RSC Hamsik Academy B. Bystrica). Na Žitnom ostrove pôsobil štyri roky.

Slovenské farby v zápasoch proti Uzbekistanu 20 hájili aj Jakub Rakyta a Gabriel Halabrín z MFK Ružomberok, ktorí v rámci striedavého štartu nastúpili v aktuálnom ročníku za MŠK Rimavská Sobota.

Filip Bobrovský (vpravo) a Bálint Csóka

Zdroj: vobraze.sk, foto: album F.Bobrovského