Fitneska Gémešiová zápolila na ME v Španielsku

Bohatšia o nové skúsenosti sa vrátila Viktória Gémešiová z majstrovstiev Európy. Dvadsaťdvaročná športovkyňa z Rimavskej Soboty súťažila v Santa Susanne v disciplíne bikiny fitnes. Najskôr zápolila medzi juniorkami (nad 166 cm). Bola to jej premiéra, keďže pred kontinentálnym šampionátom absolvovala iba jednu súťaž v online podobe. „Neviem popravde zhodnotiť moje účinkovanie v juniorskej kategórii, pretože som sa ešte nevidela zo záznamu, ale cítila som sa veľmi dobre. Na základe spätnej väzby od druhých ľudí usudzujem, že to bolo fajn,“ povedala nám Gémešiová (Roland Fitness).

Súťažnú premiéru si podľa jej slov užila naplno, nemala ani stres. Do semifinále postúpilo desať dievčat, no nepodarilo sa jej tam prebojovať. „Bola som z toho sklamaná, ale vyrovnala som sa s tým pomerne rýchlo, lebo ma čakala potom ešte kategória žien. Bolo to také podkopnutie sebavedomia, ale treba to brať športovo a s nadhľadom, jednoducho s postupom do semifinále to nevyšlo. Obsadila som trináste miesto,“ uviedla vysokoškolská študentka pedagogiky a psychológie.

V kategórii žien (do 172 cm) postúpila do semifinále, preniklo do neho jedenásť fitnesiek a napokon obsadila jedenáste miesto. „Som si vedomá nedostatkov, ktoré som mala a idem na tom zapracovať. Myslím si však, že to mohlo byť aj lepšie ako jedenáste miesto,“ skonštatovala. Postup do semifinále ju veľmi potešil. „Nevadí mi, že som nešla ďalej, lebo som už aj bola extrémne vyčerpaná. Súťažili sme o polnoci. Všetko je tak, ako má byť,“ povedala Viktória Gémešiová. Nedostatky vidí v objeme nôh. „Oproti ostatným babám som ich mala väčšie a rovnako som si vedomá aj chýb v niektorých pózach. Sama som zvedavá na fotky a najradšej by som si pozrela aj nejaký záznam z livestreamu.“

Účasť na ME jej dodala elán do ďalšieho tréningového procesu. „Domnievam sa, že takéto umiestnenie je aj lepšie, lebo som oveľa viac motivovaná. Rozbiehať kariéru fitnesky z prvého miesta je jednoduché,“ podotkla s úsmevom. „A z vlastnej skúsenosti viem, že úspech chutí lepšie po tvrdej drine, ako mať hneď všetko na podnose. Tým ale nemienim povedať, že som nemakala. Tým chcem povedať, že sa nehodlám vzdať.“

Diétu zvládla podľa jej vyjadrenia v pohode, hoci priznáva, že mala aj ťažšie dni. „Za päť mesiacov som pod vedením priateľa Jakuba spravila súťažnú formu, a to počas korony a všetkých prekážok. Skutočnosť, že sa mi nepodarilo medailové umiestnenie, alebo finálová šestka, neberiem vôbec tragicky. Pre mňa je výhrou celý tento proces a výsledná forma na vrcholnom podujatí. Nehovoriac o tom, že to bola moja súťažná premiéra,“ uviedla Gémešiová. Dodala, že v júni plánuje štartovať na majstrovstvách Slovenska žien i národnom šampionáte junioriek.

Foto: album Viktória Gémešiová