Fitneska Gémešiová sa rozhodla pre zmenu

Viktória Gémešiová

Rimavskosobotská fitneska Viktória Gémešiová finišuje s prípravou na novú sezónu. Prvú súťaž v nej absolvuje na začiatku apríla v Starej Ľubovni. Bude ňou podujatie Best Cup. „Zatiaľ ide všetko fajn. Prispôsobujeme prípravu všetkým možným povinnostiam, ktoré tento rok mám. To hlavné je, aby som sa cítila dobre, lebo inak by to nemalo zmysel,“ uviedla pre vobraze.sk dvadsaťtriročná Gémešiová (Roland Fitness), študentka posledného piateho ročníka na Pedagogickej fakulte UK v Bratislave.

Vlaňajšia sezóna bola jej premiérovou na fitnes scéne. Súťažila v juniorskej i v seniorskej kategórii. V tej nadchádzajúcej sa vzhľadom na vek predvedie už len medzi ženami. „Nejaký progres som určite zaznamenala, ale nie je to celkom podľa mojich predstáv. Jarná časť sezóny ani nebola pôvodne v pláne, mala som sa naďalej venovať objemovej stránke a zlepšovať sa, ale nejako ma moja intuícia ťahala do súťažnej prípravy,“ priblížila Viktória.

V minulej sezóne sa predstavila na európskom šampionáte v Santa Susanne, a to v kategórii žien (do 172 cm), kde postúpila do finále a v Španielsku zápolila tiež medzi juniorkami. Na podujatí Best Cup získala vo Vyšných Ružbakoch v juniorskej kategórii bronz. Na majstrovstvách Slovenska junioriek si v Hnúšti vybojovala striebornú medailu (nad 166 cm). V Hnúšti sa zároveň konala aj Veľká cena Slovenska žien a na nej sa tešila z prvej priečky (v kategórii open).

Dva názorové tábory
Gémešiová sa rozhodla pre zmenu. Nebude už súťažiť ako bikiny fitneska, ale skúsi to ako wellness fitneska. „Keď som sa v januári na poslednú chvíľu rozhodla, že budem na jar súťažiť, mala som v hlave, že zostanem bikinárka. Ale moja kamarátka a wellnesska Natália Poprocká ma nahovorila, nech to skúsim aspoň na slovenských súťažiach v kategórii wellness fitnes a sama uvidím, či tam patrím, alebo nie. Stretla som sa s rôznymi názormi. Jeden tábor vraví, že sa do tejto kategórie veľmi hodím a druhý, že sa tam nehodím, tak teda uvidíme, ako to bude. Stavbu tela na to mám, konkrétne úzky pás a veľké nohy. Tréningy boli u mňa vždy zamerané viac na silu než na hypertrofiu, no sama som zvedavá,“ povedala Gémešiová.

Jej hlavným cieľom je prísť na súťaže s formou, s ktorou bude spokojná a zistiť, kam patrí. „Po minulej sezóne som sa cítila stratene a nebolo to veľmi príjemné. Som človek, ktorý potrebuje mať cieľ a vtedy som zrazu žiadny nemala, lebo som nevedela, kam vlastne patrím. Vedela som však, že to bikiny určite nie sú. Niekedy to vyzeralo, že už súťažiť ani nebudem.“

Medzinárodná scéna lákadlom
„Vo vzťahu k novej sezóne som povedala, že mi stačí štartovať na slovenských podujatiach, keďže prvoradá je tento semester škola. Ale čo si budeme klamať. Kto ma pozná, vie, že čím viac sa blížia súťaže, tým ide všetko ostatné bokom. Rada by som sa predstavila aj na medzinárodnej scéne a porovnala sa na nej s wellnesskami,“ povedala Viktória Gémešiová, študujúca pedagogiku a psychológiu. Zladiť šport a školu je podľa nej náročné. „Miestami oblačno – búrky, ako sa hovorí. Sama som si však vybrala. Myslím si, že som oveľa produktívnejšia, keď mám toho veľa, len budem dúfať, že sa to neodzrkadlí na mojej súťažnej forme.“

Gémešiová je bývalou úspešnou mažoretkou. V Bratislave trénovala mladé mažoretky. „Mažoretkový klub Queens sme zrušili, no naďalej sa venujem trénerskej práci. Momentálne pripravujem jednu seniorskú sólistku, ktorá prišla na Slovensko žiť i študovať z Kazachstanu. Som rada, že vidím u nej progres,“ poznamenala.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album V. Gémešiovej