Džudistka Gažiová z R. Soboty získala titul v kategórii žien

Natália Gažiová na stupni víťazov

Má prvé zlato z majstrovstiev Slovenska v kategórii žien. Džudistka Natália Gažiová z Rimavskej Soboty získala na republikovom šampionáte v Banskej Bystrici kov najcennejšieho lesku vo váhe do 57 kg. V nej mala len jednu súperku. Gažiová veľmi rýchlo nad Ráchel Kulichovou (Katsudo Poprad) zvíťazila.

„Nepoznala som túto súperku. Stretli sme sa prvýkrát. Náš duel trval zhruba dvadsať sekúnd. Išla som si to svoje. Začala som zápas útočne. Najprv som protivníčku hodila na wazari a následne som ju udržala. Vyhrala som teda na ippon. K ničomu som ju nepustila. Ani som sa nezapotila,“ uviedla pre vobraze.sk osemnásťročná Natália Gažiová, členka Slávie STU Bratislava. Vekom patrí do juniorskej kategórie. „Som rada, že mám ďalší titul. Je však premiérový medzi ženami. Keby som mala viac súperiek, zaradila by som ho v hierarchii na prvé miesto,“ dodala.

Nebolo pre ňu prekvapením počet súťažiacich v jej hmotnosti. „Čakala som, že to takto nejako bude, pretože na Slovensku je konkurencia medzi ženami taká, aká je. Len veľmi málo ich súťaží,“ reagovala odchovankyňa rimavskosobotskej Lokomotívy. Republikový šampionát mužov a žien sa konal uplynulú sobotu v Banskej Bystrici.

Bolo to len druhé podujatie v tomto roku, na ktorom Gažiová štartovala. Pribrzdili ju zdravotné problémy s ramenom. „Septembrový turnaj v Brne bol mojou prvou tohtoročnou súťažou. V Česku som obsadila v kategórii žien piate miesto. Bola som spokojná s týmto umiestnením. Jednak som súťažila po dlhej dobe a navyše som bojovala o bronz. Dva zápasy som tam vyhrala a rovnakou dva prehrala, vrátane duelu o tretiu priečku,“ priblížila Natália Gažiová. Vlani sa predstavila na Európskom olympijskom festivale mládeže v Banskej Bystrici.

Natália Gažiová (tretia sprava)

Zdroj: vobraze.sk, foto: album N. Gažiovej