Džudisti Mladosť Relax R. Sobota si odniesli z národného šampionátu dve medaily

Džudistka TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota Natália Kissová získala na majstrovstvách Slovenska v dorasteneckej kategórii striebornú medailu. Zápolila vo váhe do 57 kg. Kov bronzového lesku si prebral Lukáš Zvara. Ten súťažil v hmotnosti do 73 kg. Dejiskom republikového šampionátu bola včera Bratislava. V slovenskej metropole sa okrem nich dvoch ešte predstavili dvaja zástupcovia rimavskosobotskej Mladosti. Bibiana Očenášová (do 57 kg) a Martin Očenáš (do 73 kg) obsadili zhodne piate miesto.

„S účinkovaním našich džudistov som bol spokojný. Dobre sa pobili. Natália Kissová zvíťazila v prvom zápase krásnym hodom na ippon a potom aj druhý zápas vyhrala na ippon. Vo finále však, bohužiaľ, prehrala. Súperka z Pezinka ju upáčila. S druhým miestom Kissovej som spokojný, keďže vekom patrí do kategórie starších žiačok a presadila sa medzi dorastenkami,“ povedal pre vobraze.sk tréner TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota Richard Útis. Ako dodal, Lukáš Zvara celkovo dva duely vyhral a raz prehral. „V súboji o tretie miesto sa stretli dvaja naši džudisti a úspešnejší z nich bol Zvara. Bolo vidieť, že sa poznajú z tréningov. Lukáš využil chybu Martina Očenáša a zdolal ho na ippon,“ pokračoval.



Súrodenci Očenášovci na pódiové pozície neprenikli. „Pekne však zápasili na majstrovstvách Slovenska dorastencov. Bibiana zvíťazila v prvom zápase na ippon. V druhom nešťastne prehrala a v súboji o tretie miesto sa jej nepodarilo získať bronz. Je to však veľká bojovníčka. Martin predviedol pekné výkony, mal bilanciu jedno víťazstvo a dve prehry,“ priblížil tréner Útis.

Lukáš Zvara i Martin a Bibiana Očenášovci už trénujú v Dukle Banská Bystrica, no naďalej tento trojlístok háji farby Mladosť Relax R. Sobota.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Útisa, FB TJ Mladosť Relax R. Sobota