Bola to dráma s víťazným koncom. Soboťania otočili zápas s Kalinovom

Kapitánsku mal Csaba Juhász

Rimavskosobotskí futbalisti zdolali v prestrelke hráčov Baníka Kalinovo. Hoci zverenci kouča Eugena Bariho prehrávali doma 1:3, nadýchli sa k veľkému obratu a napokon zvíťazili 4:3. Víťazný gól Gemerčanov strelil Sebastián Gembický. Bol to jeho jedenásty zásah v prebiehajúcom ročníku tretej ligy Východ. Tá pokračovala stretnutiami 26. kola.

Kto nevidel duel dvoch tímov z juhu Banskobystrického kraja, môže ľutovať. Gemerčania nastúpili bez zraneného kapitána Petra Petrána a ich obrana hrala celkovo v improvizovanom zložení. Strelecký účet zápasu otvoril v 21. min hosťujúci Peter Kováčik. O dve minúty zabezpečil Kalinovu dvojgólové vedenie ostrieľaný Michal Breznaník. Soboťanov vrátil do hry Čiernohorec Miladin Vujoševič, ktorý zúročil v 29. min prihrávku Adriána Macejka. Vujoševič sa zapísal v jarnej časti do streleckej listiny ôsmykrát. Po zmene strán aktívny Breznaník upravil na 1:3, prebiehala 48. min. Gemerčania však nešli do kolien a podarilo sa im zápas napokon otočiť. Na 2:3 znížil v 75. min. Adrián Macejko, ktorý skóroval dvanástykrát vo farbách MŠK. Po individuálnej akcii vyrovnal v 77. min Marko Kelemen. Ten rozvlnil sieť prvýkrát v rimavskosobotskom drese. Víťazstvo Soboťanov zariadil v nadstavenom čase Gembický. Hráči Baníka sa predviedli v dobrom svetle, ale napokon odchádzali domov s prázdnymi rukami. Keď viedli 3:1, mohli zápas rozhodnúť. Šance však mali aj Soboťania, až trikrát zvonila žrď kalinovskej brány.

V rimavskosobotskej zostave mal päťnásobné zastúpenie fortunaligový MFK Ružomberok – brankár Tomáš Frühwald, Gabriel Halabrín, Jakub Rakyta, Adrián Macejko a Marko Kelemen. Kalinovčania sú zas farmou fortunaligového FK Železiarne Podbrezová. Zaujímavosťou je, že Baník nastúpil v dresoch MŠK. Gemerčania v jedenástom kole zvíťazili v Kalinove rovnako 4:3. Presnými zásahmi sa na tom vtedy podieľali Adrián Macejko, Sebastián Gembický, Csaba Juhász a David A. Fadairo.

MŠK Rimavská Sobota – TJ Baník Kalinovo 4:3 (1:2)
Zostava R. Soboty: Frühwald – Macejko, Ľupták, Langa, Rakyta – Juhász (61. Oláh), Iboš (54. Oluwaseun Japhet), Halabrín, Kelemen, Gembický – Vujoševič.
Rimavskosobotské mužstvo má 43 bodov (trinásť víťazstiev, štyri remízy, deväť prehier so skóre 53:48) a poskočilo z piateho na štvrté miesto v tabuľke. Gemerčania vyhrali tretí zápas v sérii a v nasledujúcom kole pocestujú do Sniny.

Zdroj: vobraze.sk