Dve zlaté a päť bronzových medailí získali džudisti Mladosť Relax R. Sobota na M – SR

Dva majstrovské tituly a päť bronzových medailí si ukoristili džudisti TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota na majstrovstvách Slovenska žiakov a žiačok. Ich dejiskom bol včera Poprad. Zlato si vybojovala medzi staršími žiačkami Natália Kissová, ktorá štartovala vo váhe do 57 kg. „Predviedla výbornú formu. Obhájila titul z minulého roka. Počínala si s prehľadom, všetky tri zápasy vyhrala na ippon. S jej titulom som počínal. Natália je suverénne najlepšia na Slovensku v jej kategórii,“ povedal pre vobraze.sk tréner TJ Mladosť Relax Rimavská Sobota Richard Útis. Kov najcennejšieho lesku si rovnako priniesla mladšia žiačka Zuzana Danyiová (do 34 kg). „Mala trochu ľahšiu cestu za titulom majsterky Slovenska, lebo v jej váhe boli len dve pretekárky. Vážim si to však, lebo je to mladá pretekárka, ktorá nechodí na väčšie turnaje,“ dodal.

Bronzové medaily si prevzali mladšie žiačky Sabína Zvarová (do 57 kg) a Olívia Martinková (do 48 kg). Kov rovnakého lesku získali mladší žiaci Oliver Porubiak (do 66 kg) a Tomáš Husman (do 34 kg). Na bronzovej pozícii sa okrem nich umiestnil medzi staršími žiakmi Ladislav Danyi (do 60 kg). „Viacerí naši džudisti ma ziskom bronzových medailí prekvapili. Patrí medzi nich Oliver Porubiak, ktorý dva zápasy vyhral a jeden prehral. Malým prekvapením je bronz Sabínky Zvarovej. Tá po neúspešnom semifinále v následnom zápase o tretie miesto upáčila súperku. Bola to pre ňu prvá väčšia súťaž a dosiahla pekný výsledok. Tomáš Husman mal trochu smolu v semifinále, lebo prehral v zlatom skóre. V boji o tretie miesto však opäť v zlatom skóre získal bronz a mali sme s ním veľkú radosť,“ priblížil rimavskosobotský tréner Útis a pokračoval: „Tretie miesto obsadila Olívia Martinková, ktoré dosahuje dobré výsledky aj na turnajoch v zahraničí. Veľmi zodpovedne pristúpil k príprave na majstrovstvá Slovenska Ladislav Danyi. Na turnajoch štartuje vo váhe do 66 kg, ale pred M – SR zhadzoval a predstavil sa vo váhe do 60 kg. Po troch víťazstvách a jednej prehre nakoniec obsadil bronzovú priečku.“

Účinkovanie džudistov Mladosti hodnotí pozitívne. „Dve zlaté medaily a až päť bronzových umiestnení je pre mňa milé prekvapenie. To, čo robíme na tréningoch, sa zúročilo aj na súťažnom tatami. Som veľmi spokojný s výsledkami,“ skonštatoval Richard Útis.

Doplnené 6. júna o 14.00 h:

Na majstrovstvách Slovenska sa predstavili aj džudisti Lokomotívy Rimavská Sobota. Striebornú medailu si vybojoval v kategórii mladších žiakov Ján Škrváň (do 50 kg) a rovnako mladší žiak Daniel Jakab (nad 73 kg) skončil tretí.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album R. Útisa