Dosiahla veľký úspech. Má väzby na Hnúšťu

Tatiana Kukuľková

Elitná slovenská reprezentantka v stolnom tenise má rodinné väzby na Hnúšťu. Tatiana Kukuľková získala na majstrovstvách Európy do 21 rokov bronzovú medailu vo štvorhre. Dejiskom kontinentálneho šampionátu bolo v novembri belgické mesto Spa. Partnerkou Kukuľkovej, ktorá pôsobí v Taliansku, bola Ema Labošová. Tá háji farby TJ Ostrava KST. „Tento bronz považujem za doteraz najväčší úspech v mojej kariére. Trénovali sme s Emou špeciálne štvorhru a sme rady, že sme tento úspech dosiahli,“ povedala pre vobraze.sk dvadsaťjedenročná Kukuľková.

Ťaženie páru Kukuľková/Labošová zastavili v semifinále srbské hráčky, ktorým Slovenky podľahli 2:3 na sety. V osemfinále prešla slovenská dvojica po veľkom boji cez nemecký pár, nad ktorým zvíťazila 3:2, hoci prehrávala 0:2. Vo štvrťfinále Slovenky pokorili súperky z Poľska 3:1. „Mali sme medailové ambície. Určite ten kov mohol byť ešte cennejší. Po tej prehre nám to prišlo ľúto, no s odstupom času prevláda názor, že bronz z ME nie je zlý,“ poznamenala s úsmevom rodáčka z Trnavy, kde začínala s pingpongom. Býva ale v Bratislave, kde trénuje.

Prezradila, že párkrát v priebehu roka zavíta do Hnúšte. „Môj ocino je odtiaľ rodákom, má tam kamarátov a jeho mama stále býva v Hnúšti. Babka tam má aj sestru. Veľmi rada chodím do Hnúšte, páči sa mi v nej, je tam pokoj, dokážem tam zrelaxovať,“ uviedla Tatiana. Veľa času trávi v zahraničí. Oblieka si dres talianskeho klubu ASD Tennistavolo Norbello, účinkujúceho v najvyššej súťaži. „Talianska liga patrí medzi top súťaže v Európe,“ pripomenula. Legionársky chlebík okúsila tiež v poľskom KS Gotyk Toruň.

Stolnému tenisu sa venuje naplno. Pracuje na tom, aby naďalej napredovala. Kukuľkovej sa darilo aj na tohtoročných majstrovstvách Európy seniorov, ktoré sa konali vo Varšave. Vo štvorhre prenikli s Labošovou do štvrťfinále. Postup medzi osmičku najlepších zaraďuje v hierarchii úspechov na druhé miesto.

Svojimi výsledkami však vzbudzuje pozornosť dlhodobejšie. Kukuľková je viacnásobnou majsterkou Slovenska v mládežníckych kategóriách. Vďaka nespornému kumštu triumfovala na medzinárodných podujatiach i na turnajoch Slovenského pohára. Cení si tiež účasť na olympijských hrách mládeže v Buenos Aires. Medzi ženami si vybojovala na majstrovstvách Slovenska vo dvojhre jeden titul, získala ho ako šestnásťročná. Ako podotkla, v párových disciplínach má na konte viac majstrovských primátov.

Talentovaná hráčka sa už predstavila na majstrovstvách sveta v seniorskej kategórii. „Určite by som sa chcela dostať na olympiádu do Paríža. To je môj najväčší sen. Veľkým úspechom by bolo, keby sa mi podarilo získať medailu na ME dospelých,“ naznačila ambície Tatiana Kukuľková.

Zdroj: vobraze.sk, foto: album T. Kukuľkovej